Rada bi spodbudila svojega moškega, da se odpre, da se z njim lahko pogovarjam globlje stvari. Rada bi se z mojim partnerjem pogovorila tudi o tem, kaj čuti, kaj pričakuje. Rada bi se pogovarjala z njim o nama, o najini prihodnosti, o življenju. Sprašujem ga, kaj bi rad spremenil, kaj bi želel, da bi bilo drugače, pa vedno pravi, da je vse v redu, da ga nič ne moti. Ničesar ne spravim iz njega. 
 
Si predstavljate, da se lahko s svojim partnerjem pogovorite o vsem, mu zaupate svoje težave, vas zna sprejeti, poslušati, se zna odpreti, se lahko z njim pogovorite tudi bolj življenjske stvari, vam lahko tudi on zaupa svoja pričakovanja, pove, kaj občuti in kaj si želi?
 
Le kaj je narobe z našimi moškimi, da jih je tako težko odpreti? 
 
Mogoče jih nihče tega ni naučil? Res? To sem pred kratkim prebral na internetu. Da bi ženske morale naučiti svoje partnerje kako naj se odprejo. Saj poskušajo, pa ne deluje. 
 

Po nekaj kozarcih se vsak, še tako zaprt moški odpre in razodene svoje srce, na šanku …

Prav tako pa ta teza skoraj vedno odpade gostilni. Po nekaj kozarcih se vsak, še tako zaprt moški odpre in razodene svoje srce, na šanku, natakarici, ki ga “pozorno” posluša. To pomeni, da se znamo odpreti, če … Zakaj torej gre?
 
Kako odpreti vašega moškega? Gre za podobno vprašanje; “Kako spodbuditi žensko, da v nekem odnosu odvrže obleko?” Če želite spodbudite žensko, da se sleče, ni dovolj samo, da ji rečete, da ji prigovarjate, da ji poveste, da je vse v redu, da ste tam zanjo, jo sprejemate. Ženska se mora počutiti popolnoma varno, čutiti mora, da je sprejeta in ne bo sojena. 
 

Moški se lahko odpre, ko se počuti sprejetega, ko se počuti varnega

Popolnoma enako je z moškim. Moški se lahko odpre, ko se počuti sprejetega, ko se počuti varnega in ko ve, da ne bo sojen. Tukaj ne gre za besede. Te imamo vsi lepe, še posebej, če se potrudimo. Gre za energijo, vibracijo, ki jo oddajamo. 
 
To pomeni, da ne gre zato, kaj naj rečem svojem moškemu, kako naj ga spodbudim, da se lahko odpre, da se bova lahko pogovarjala globlje stvari, ampak kakšno energijo oddajam, kakšna je moja vibracija. 
 
Moja vibracija, moja energija? Vsi imamo izkušnjo, da si nekaj želimo, velikokrat je to več denarja, po drugi strani pa nas je strah, da denarja ne bo. Želimo si, da bi nas partner sprejel, po drugi strani pa nas je strah, da bomo spet razočarani. Govorimo nekaj našemu partnerju, po drugi strani pa imamo v sebi energijo, vibracijo mogoče zamere, preteklih razočaranj, neuresničenih pričakovanj. Lahko so to stvari iz sedanjega, prejšnjega partnerstva, mogoče otroštva. 
 

Če se v odnosu ne moremo pogovarjati globljih stvari, je ponavadi odnos površinski

Če se v odnosu ne moremo pogovarjati globljih stvari, je ponavadi odnos površinski in prihaja do trenj in neizpolnjenih pričakovanj tudi na drugih področjih odnosa. 
 
Kaj lahko naredimo, kako lahko spremenimo odnos?
 
Najprej moramo rešiti vzroke teh naših trenj, razočaranj, neizpolnjenih pričakovanj in zamer v odnosu. Naučiti se moramo novega načina partnerske komunikacije. 
 
Naslednji korak je, da energijsko pozdravimo poškodbe, ki so zaradi tega v odnosu nastale. Zaradi teh poškodb smo bolj občutljivi, se hitreje in velikokrat prehitro odzovemo, čustveno reagiramo, smo napeti in pod stresom. 
 

Ali vemo kaj hočemo v življenju?

Zgraditi moramo novo vizijo za naše partnerstvo in naše življenja. Ali vemo kaj hočemo v življenju, razen, da nam vsi dajo mir in imamo veliko denarja, ali vemo kdo želimo postati, kakšne izkušnje doživeti, kdo hočemo biti in postati, mi sami in skupaj kot par? 
 
Vsi ti koraki gradijo novo življenje, nova pričakovanja v odnosu, novo vizijo za partnerstvo. In ti koraki gradijo naše nove izkušnje, nove pogovore in novo prihodnost. 

Similar Posts