Kako lahko še hitreje naredim napredek pri moji osebi rasti, kako lahko še hitreje naredim rezultat? To so vprašanja, ki jih pogosto dobivam. 
 
Poglejmo to na primeru dveh mojih študentk, imenujmo jih Maja in Tina. 
 
Maja je pridna študentka. V nekaj mesecih, odkar je pri meni na treningu, se ji je spremenilo življenje. Pred tem je celo razmišljala o ločitvi, bila nezadovoljna z življenjem, precej črnogleda. Njeno partnerstvo se je izboljšalo, z možen sta se zbližala, sedaj hodita skupaj na sprehode. Pogovarjata se o stvareh, katerih se doslej nikoli nista mogla, njuno zaupanje se je povečalo, vidita novo upanje in novo vizijo za njuno partnerstvo. 
 
Njen odnos s hčerko, ki se je prej bolj držala zase, se je drastično spremenil. Sedaj se pogovarjata in mama je postala njena zaupnica. Pozitivna sprememba, ki jo je naredila mama, je vplivala tudi nanjo in situacija v šoli se je izboljšala. Prej se je obveznostim izogibala, ocene niso bile spodbudne, sedaj je postala navdušena nad učenjem, stvari jo zanimajo in temu primerno so se dvignile tudi njene ocene. 
 
Maja ima bistveno več energije, spremenila je svojo samopodobo, zamenjala domačo garderobo in zanjo dobila pohvalo od hčerke. Veseli se življenja, razmišlja o tem, kaj bi še vse rada doživela, spogleduje se z novo službo in se veseli novih sprememb. 
 

Vedno je odprta za nova znanja, nove informacije, nov način dela.

Kako ji je to uspelo? Vedno je odprta za nova znanja, nove informacije, nov način dela. Z veseljem sprejme in dela vse domače naloge, se redno drži urnika osebne rasti, bere, dela energijski pretok, posluša in analizira YouTube video, za katere se dogovoriva, piše dnevnik in tudi čez dan dela na sebi. 
 
Tina je na žalost njeno nasprotje. O njenih spremembah težko kaj napišem, ker so malenkostne. Karkoli ji povem, ona že ve, je že slišala, zanjo nič novega. Vse že pozna, vse je že delala ali pa dela. Karkoli jo poskušam naučiti, je že poznano, nove stvari dela in doživlja na isti način, kot nekoč. Ne dela domače naloge, nima časa za poslušanje in branje, vedno nekaj pride vmes, seveda logične in neodložljive stvari. Vedno sprašuje, kaj naj še dela in naredi in potem zopet naredi vse po starem. Vse že zna in vse ve, razen tega, kako bi dosegla cilje, ki jih še nima in ne zna priti do njih. 
 

Kaj so skrivnosti ljudi, ki osebnostno napredujejo?

1. Najprej vedo, da vsega ne vedo in si poiščejo mentorja, ki že ima rezultate, kakršne hočejo sami. 
 
2. Ko ga najdejo in mu zaupajo, so se pripravljeni učiti. Sprejeti stvari, ki jim še niso domače, narediti korake, ki so mogoče neudobni, stopiti v neznano. 
 
3. Razumejo, da je napredek sestavljen iz teorije in prakse in da je treba stvari, ki se jih naučiš uresničiti v praksi. Samo tako veš ali to res deluje. Delaš in spremljaš napredek, analiziraš in korigiraš.
 
In kot pravi veliki  učitelj osebne rasti Zig Ziglar: “Ne rabiš biti dober, da začneš. Moraš pa začeti, da postaneš dober.” 
 
In mogoče je danes pravi dan za začetek! 

Similar Posts