Nekaj časa nazaj sem objavil na Facebooku članek o pomembnosti doseganja rezultatov. Neka gospa je komentirala, da je možno živeti brez rezultatov in sem komentar izbrisal.

Zakaj sem izbrisal komentar? Kaj pa razprava, izmenjava mnenj, svoboda govora in ostalo, kar sodi k socialnim omrežjem?

Zagotovo sodi in vse podpiram, vendar ne na mojem FB zidu! Naj razložim.

Si predstavljate vrhunskega športnika, ki pripravlja za svetovno prvenstvo in želi zmagati. Bo tak športnik prebiral objave in razprave na socialnih omrežjih o tem ali mu bo uspelo, da je pomembno samo sodelovati in podobne zgodbe ter komentarji, ki jih pišejo ljudje, ki nikoli niso tekmovali?

Zakaj pravijo, da, ko imaš velik cilj, ne smeš tega nikomur povedati? Zato, ker ne želiš, da te ljudje, ki ne verjamejo v tvoj cilj, ne okužijo z njihovo nevero, dvomom in strahovi.

 

Vprašajte se, kaj hočete in kje je vaš fokus?

Če želite nekaj doseči v življenju, potem vas zanima samo to. Če vas zanima še tisoč drugih stvari, ne boste imeli dovolj fokusa, da dosežete tisto, kar si želite!

Moja želja je, da uresničim svoj potencial, da odkrijem, kje so moje meje, da poskusim čim več doseči na vseh področjih mojega življenja.

To so moje želje. In pomagam tudi drugim, ki si želijo enako. Zato pišem članke in svetujem, zato treniram moje študente.

In če želim doseči moje cilje, je to edino, kar me zanima. Nima časa za izmenjave mnenj z ljudmi, ki mislijo, da to za njih ni pomembno, da lahko živijo brez tega.

Seveda lahko, lahko so tudi srečni. Lahko razmišljajo po svoje. Jih cenim in spoštujem. Če so na svojem.

V mojem svetu zanje ni prostora. Lahko smo prijatelji, lahko me vprašajo za nasvet, lahko se pogovarjamo, vendar ne o tem, da rezultati v življenju niso pomembni. Razumete?

 

Če hočete uspeti, si morate zgraditi svoj svet

Če hočete uspeti, si morate zgraditi svoj svet. Mogoče boste za okolico izpadli čudni, nesocialni. Mogoče, tako pač je.

Vrhunski športnik, ki trenira za olimpijado nima časa za zabavo, počitnice, počitek, nima veliko časa za socialne stike. Za okolico je čuden.

Dokler ne zmaga in vsi pridejo na njegov sprejem in proslavitev zmage.

In tako je vse v življenju.

Vprašajte se, kaj hočete in kje je vaš fokus?

Imate čas, da se ukvarjate s politiko, rešujete podnebje ali greste proti cilju? S podnebjem in politiko naj se ukvarjajo tisti, ki čutijo ta klic. Če cel dan prebirate o politiki in se jezite, ne koristite nikomur, samo slabite svoje živce.

Želim vam fokus in da ne dovolite, da vas karkoli vrže iz začrtane poti!

PS. In če potrebujete pomoč in trening, me poiščite.

Similar Posts