Slediti moraš svojim občutkom, poslušati tisto, kar čutiš in čaka te sreča! To je obljuba osebne rasti nove dobe.

Pa je to res? Ni tako enostavno. Poglejmo.

Peljem se po cesti in začutim, da moram zaviti levo. Poslušam svoje občutke in se izognem prometni nesreči.

Začutim, da moram poklicati prijatelja. Ko ga pokličem izvem, da je v stiski in mu pomagam, da se premakne naprej.

Povleče me, da v knjigarni kupim knjigo. Začnem jo brati in se mi in odpre se mi novo obzorje.

Začutim, da moram narediti nekaj zase. Na spletu najdem osebnega trenerja in čutim, da je pravi za mene. Po prvem treningu komaj hodim. Moji občutki o pravi odločitvi se želijo spremeniti.

Začutim svoje poslanstvo, odprem svoje podjetje in naredim spletno stran. Po dveh mesecih še vedno nimam nič strank. Je kaj narobe z mojim poslanstvom ali občutki.

Dobim idejo, da kontaktiram mentorja, ki mi lahko pomaga. Med pogovorom z njim čutim, da to odgovor vesolja za moje prošnje. Potem mi pove ceno za mentorstvo in nisem več prepričan v svoje občutke.

Ste še z mano? Kako lahko vemo, kdaj slediti svojim občutkom? Kdaj vemo, da nas občutki ne varajo?

Nas občutki lahko varajo? Veliko ljudi je presenečenih, ko jim povem, da je temu tako. Stvar je preprosta. Razvijamo se mi in razvijajo se naši občutki.

Občutki, ki jih imamo v prvem razredu, so drugačni, kot tisti v osmem in tako v življenju naprej. To pomeni, da imamo različni ljudje različne občutke na različnih nivojih. Se strinjamo? Strinjamo.

Najprej si moramo odgovoriti na vprašanje. Ali zaupamo v vesolje, v vodstvo vesolja?

Princip je nekako naslednji. Poslušamo svoje občutke in vodstvo vesolja. Ko je učenec pripravljen, se pojavi učitelj. Drži? In ko nas vesolje pripelje do učitelja, moramo zaupati njegovemu občutku. Zaupati, da nam bo pomagal, da razvijemo svoje občutke na tistem področju na višji nivo.

Če tega ne storimo, lahko napredujemo, vendar se ves čas zadržujemo v svoji coni udobja in nikoli ne moremo zaživeti svojega polnega potenciala.

Če celo življenje poslušaš samo svoje občutke, ves čas živiš s svojo rezervo! Šokantna novica ali pa osvoboditev?

Poslušaš občutke in vesolje te pripelje do izziva, kjer moraš preko sebe, svojih “občutkov” do novega sebe. Malček na koncu prvega razreda ponavadi nikakor ne “čuti”, da bi šel v drugi razred. Razen, če ima srečo, da ga navdušijo starši ali kdo drug.

Če celo življenje poslušaš samo svoje občutke, ves čas živiš s svojo rezervo!

Ko najdeš nekoga in začutiš, da ti lahko pomaga, moraš verjeti sebi in svojemu prvotnemu občutku, tudi, ko ni enostavno. Vrhunski športnih gre vedno skozi vrhunski trening.

Razen, če tega nočete. Razen, če želite živeti povprečno. Potem tale članek ni primeren za vas in ga ne berite še enkrat.

Želim vam, da sledite svojim občutkom. In, da začutite, kdaj morate nehati poslušati ta občutek in slediti poti vašega potenciala. Tudi, ko ni enostavno.

Pošiljam vam ljubezen.

Similar Posts