Menu Close

Ne dopusti, da umrejo tvoje sanje!

Miran, mislim, da ni še tako hudo, je dejala Simona. Pravkar sva končala najin tretji pogovor. V prejšnjih pogovorih sva šla precej v globino njenega partnerstva. Simona je trpela, komunikacija s partnerjem ni bila v redu, v zadnjih letih sta se oddaljila, nista več čutila drug drugega, nista imela več skupne vizije in odločena je bila, da je čas za spremembo.

Pogovorila sva se o vseh detajlih treninga, dogovorila sva se o njeni investiciji, vzela si je dva dni za premislek in nato sva se znova slišala. Miran, mislim, da ni še tako hudo, je dejala Simona. Razumem, sem ji odvrnil. Kaj pa se je zgodilo?

Malo se vse skupaj premislila in preračunala, še enkrat sem šla skozi najino situacijo in prišla do zaključka. Saj nama niti ni tako slabo, še vedno sva skupaj, imava dva otroka, še vedno greva skupaj na počitnice, mislim, da bom še malo počakala, mogoče pa se zopet zbližava. Res vam hvala za vse, je še dodala.

Ni problema, z veseljem, sem ji odvrnil. V sebi pa sem čutil žalost. Še ene sanje so se končale, še ena želja po drugačnem, boljšem srečnejšem partnerstvu je ugasnila. Zakaj? Zaradi denarja, investicije potrebne v transformacijo? Na vrhu mogoče izgleda tako, vendar je glavni razlog strah. Strah pred spremembo, strah pred partnerjevo reakcijo, strah pred prihodnostjo, strah pred srečo. Prav ste prebrali, strah pred srečo, srečo, ki je ne poznamo, srečo, za katero ne verjamemo, da obstaja, da nam pripada, da je bližja in lažje dosegljiva, kot si sploh predstavljamo.

Finance? Finance so samo test ali si res želimo doseči cilj, spremembo. Finančna investicija ni tako velika, da si je ne bi mogli privoščiti, trimesečni trening stane približno toliko kot enotedenske družinske počitnice, na Jadranu. Ljudje hodijo na počitnice, celo v tujino, ljudje imajo hiše, ki so jih zgradili, kupili na kredit, ljudje imajo avtomobile, večinoma boljše, kot ga imam jaz. Seveda, večji cilj želimo doseči, večjo transformacijo želimo, močnejšo podporo, več znanja in energije potrebujemo in s tem je tudi naša investicija v transformacijski program večja. Finance so samo pokazatelj ali smo resnično odločeni za spremembo.

Pri financah sta vedno dva faktorja, čustva in logika. Odločimo se z našimi čustvi in potem najdemo logično razlago, zakaj je to dobra odločitev. To je vedno in povsod, za velike in male denarje. Želim si nov avto, všeč mi je in potem najdem logične razloge zakaj ga potrebujem. Stari se občasno pokvari, veliko porabi, vzdrževanje je drago, zagotovo je cenejše, da si nabavim novega. Najprej čustva in potem logika. In potem najdem pot. In premagam strah, ki ga pokažejo finance.

Kaj pa naše zdravje, naše telo, naše partnerstvo, naše življenje. Čustva nam govorijo in si želijo več, boljše, srečnejše, več ljubezni, več samozavesti, lepše življenje, čudovitejša prihodnost. Logika pa ne najde prave razlage. In potem vprašamo partnerja, kaj si misli o tem in partner seveda nas ne zna podpreti, pade v strah in smo zopet v začaranem krogu. Za nas ni denarja.

Pokvari se avto, pregori televizor. Brez avta ne moremo biti, televizor mora delati, moramo biti na tekočem. In najdemo denar. Kljub strahu, da bomo plačevali na obroke, da bomo šli malo v minus …

Kaj pa vaše življenje, vaše srce, vaša ljubezen, vaša sreča, vaša prihodnost? Koliko so vredni? Se tega zavedamo šele, ko jih izgubimo, ko je res tako težko, da ne gre več, ko ne zdržimo več? Jaz sem imel srečo, da sem začel investirati vase že prej. Pa bi se danes lahko s tem denarjem vozil okoli z novim električnim Teslo. Tesla še pride; danes sem srečen, imam čudovito partnerstvo in sanjsko poslanstvo. Tesla imam že naročenega, dostava bo kmalu.

Ne pusti, da strah paralizira tvoje sanje, ne dovoli, da živiš sprijaznjeno življenje, ne dopusti, da si dovoliš in se prepričuješ, da še ni tako hudo, da bo že nekako šlo, da lahko še počaka. Globoko v sebi čutiš, da so to laži, ki jih govoriš sam/a sebi. Prenehaj, preden jim začneš verjeti, preden postanejo tvoja (sprijaznjena) resnica. Ne dopusti, da umrejo tvoje sanje! Sreča te čaka na drugi strani strahu.

PS. Strah ne obstaja, vse je samo nov korak, ki je nepoznan, korak, ki te lahko katapultira daleč naprej. Prej, ko ga narediš, prej je za tabo. In danes je dan za tak korak!


Podobne objave