Že nekaj časa razmišljam, da vas kontaktiram, mi je pisala Mateja.

Hvala, da ste me kontaktirali. Prebiram vaše članke in razmišljam, da bi morala nekaj storiti.

Že nekajkrat sem vam želela poslati sporočilo, pa me je bilo kar nekako strah odločitve, hvaležna sem, da ste danes vi naredili ta korak, je še dodala.

Na žalost se to kar pogosto dogaja, sem ji povedal. Naš stari del, naš ego, se boji spremembe.

In še posebej, ko začuti, da gre zares. Ni problem, da se prijavite na neko predavanje ali pogovor, kjer vas coach razume in potolaži.

Pri meni pa so stvari drugačne. Jaz vas ne želim razumeti in nočem tolažiti. Če bi to delal, potem ostanete tam, kjer ste sedaj, v svojih težavah.

Jaz ne želim razumeti zakaj vi mislite, da ne morete, zakaj se ne da in zakaj sedaj ni pravi čas in podobne stvari.

Če vas “razumem”, potem bova na koncu oba skupaj jokala. Tega pa nočete. Želite v novo prihodnost, drugačno življenje, čudovite odnose, bogato razmišljanje.

In če želite priti do tega, morate pozabiti na staro, narediti nove korake v neznano, se soočiti z neudobnimi občutki. In to je včasih strašljivo. In ker vaš ego to čuti, vas poskuša ustaviti.

Res je, precej čudne sem občutila, po eni strani sem čutila, da je to prava stvar, po drugi strani pa sem imela blokado, zid in se nisem mogla odločiti, je priznala Mateja.

To je zato, ker so tukaj stvari drugačne. Trening deluje, rezultati so konkretni, so pa potrebni tudi konkretni koraki. In večine je tega strah. Rajši izberejo lažjo pot, na koncu pa so razočarani.

Vendar, ko enkrat začnete, vidite, da če se nečesa lotiš sistematsko, ne pomeni, da je težko. Velikokrat je prav zabavno in zanimivo. To je kot fitnes. Če hočeš mišice, se moraš preznojiti, zraven pa se lahko imaš prav super. Vendar brez konkretnega dela, ni rezultata.

PS. Mogoče se tudi vi, ki tole berete sprašujete ali naj naredite ta korak, me kontaktirate, ker želite več, je danes pravi dan za tak korak. Se že veselim, da vas spoznam.

Ostanite čudoviti! 🙂

Similar Posts