Menu Close

Stavek, ki je spremenil moje življenje!

Bil sem mlad študent. Sprehajal sem se po Ljubljani. Pisalo se je leto 1991. Na ulici me ustavi gospodična. Ponudi mi letak in me povabi na predavanje.

Smisel našega življenja. Naslov predavanja. Pa naj bo. Nisem ga iskal, mislil sem, da ga že imam, pa me je očitno našel. Vesolje vedno ve, kaj potrebuješ. Ko si pripravljen. In sem šel.

Predavanje se je začelo. Vsi iščem nek smisel našega življenja. In najdemo ga lahko tudi v Svetem Pismu. Predavatelj je povedal stavek, na nek način Božje navodilo prvima človekoma, Adamu in Evi, ko ju je ustvaril.

Rekel je: “Plodita se, množita in gospodujta stvarstvu.” To je bil del predavanja, ki mi je ostal v spominu. Plodita se, pomeni bodita plodna, postanita zrela. Množita se, ustvarita družino, imejta otroke. In gospodujta stvarstvu; stvarstvo je okolje, življenjski prostor, človek mora postati dober gospodar v svetu, kjer živi.

Takšna je bila razlaga in ne glede ali verjamete v Boga, Energijo ali nek Izvor, je vse skupaj zvenelo precej smiselno. V tistem trenutku sem dobil občutek, da sem nekako v sebi iskal neko takšno navodilo.

Začutil sem, da je to nekaj, kar bi dejansko vsi potrebovali, navodilo za življenje.

Ko sem kasneje začel še bolj raziskovati življenje in principe vesolje, kar v bistvu je duhovnost, so stvari postale jasne. In s tem moja vizija in namen življenja.

Smisel našega življenja je, da postanemo srečni. In srečni smo lahko samo, če znamo živeti svoj Potencial. Potencial je na nek način naša kapaciteta. Tisto, kar lahko postanemo in dosežemo v življenju.

 

Naš Potencial, če ga želimo živeti v polnosti, je sestavljen iz treh delov.

Naš Potencial, če ga želimo živeti v polnosti, je torej sestavljen iz treh delov. Najprej je to naš Individualni potencial. Kdo lahko postanemo in kaj lahko dosežemo v življenju kot posameznik.

Jim Rohn je dejal: “Če LAHKO postaneš več, potem MORAŠ postati več!”

Vsi želimo biti srečni, zadovoljni, izpolnjeni, zabavni, samostojni in uspešni in živeti takšno življenje. Samo človek, ki resnično živi svoj Potencial in se ves čas razvija, je resnično srečen človek.

Naslednji je naš Potencial v Partnerstvu. Kdo lahko postanemo in dosežemo kot par. Ideal je seveda, da najprej razvijemo svoj Individualni Potencial, preden začnemo graditi Partnerskega. Če bi to vedeli in razumeli, bi bilo veliko manj partnerskih težav, problemov in ločitev.

Dva srečna, zadovoljna, zabavna, samostojna in uspešna posameznika skupaj ustvarita srečno, zadovoljno, zabavno in uspešno družino in drug z drugim delita svojo življenjsko izkušnjo. Takšna družina, ki živi svoj Potencial, je srečna družina.

In tretji potencial je naš Kreativni Potencial, Potencial na področju posla. To je lahko naša kariera ali pa podjetje. Samo človek, ki resnično živi svoj Potencial, ustvarja, kreira nove ideje, je uspešen in živi obilno življenje, je resnično srečen človek.

 

Začutil sem, da je možno, da imaš lahko vse in živiš srečno in bogato življenje.

Ko sem prvič slišal ta stavek pred tolikimi leti, sem začutil, da je možno, da lahko imaš vse in živiš srečno in bogato življenje. In takrat se je na nek način začela moja pot in moje raziskovanje. In moja vizija.

In danes jo z veseljem in hvaležnostjo delim z vsemi, ki čutijo, da je mogoče več, da nam pripada več, na vseh področjih in hočejo tako živeti.

V življenju ni naključij, so samo ključi. In rodili smo se, da živimo svoj Potencial. Individualni, Partnerski in Kreativni.

Začnite ga živeti! Danes!


Podobne objave