Sobotne dopoldneve običajno namenim delno za delo na sebi, delno za pospravljanje stanovanja, danes pa sem temu oddala še pripravo hrane za jutrišnji izlet. Med tem, ko poslušam trening svojega mentorja in si delam zapiske, sem se ustavila in takoj naredila vajo, o kateri je govoril.

Gre za vajo, ki je sicer del mojega vsakodnevnega jutranjega in večernega rituala. Praksa hvaležnosti. Ja, vem. Nisem odkrila Amerike in se niti ne trudim, ker o vaji hvaležnosti najbrž že veliko veš, ali pa si zanjo vsaj slišal/a.

Hvaležnost je vaja, v kateri zapišeš stvari, za katere si hvaležen. Hvaležnost za vse, kar je, za kar imam, za kar sem doživel/a, za kar sem se naučil/a, hvaležnost zase, za ljudi, ki jih imam rad/a, … itd.

Vem rekel/a boš eno izmed naštetih trditev, ki jih pogosto slišim: “saj to že vem”, “saj to že delam, kadar se spomnim”, “saj jo naredim v mislih”, “saj delam sproti”, “saj sem ves dan hvaležen/a”, “saj sem jo delala pred dvema letoma”, “saj je tako vsepovsod prisotna in enostavna, da sem ves čas v njej,… razen kadar nisem”. Odlično, kar nadaljuj.

Ampak …

Lepo je, če si ves čas hvaležen/a. Če pa praksi Hvaležnosti dodaš še skrite sestavine jo lahko dvigneš na bistveno višji nivo in dosežeš z njo bistveno večje rezultate na kateremkoli področju svojega življenja.

Zato ti danes razkrijem štiri skrivnosti, s katerimi boš prakso hvaležnosti dvignil/a nivo prav tako pa boš dvignil/a svojo energijsko frekvenco.

# Skrivnost št.1
Stvari, za katere si hvaležen/a piši na list papirja. Če hočeš v življenju več, si boš hvaležnost zapisoval/a. Neka nenavadna magija se zgodi, ko začneš stvari pisati. Sprosti se energija in zgodi se povezava z višjimi duhovnimi nivoji. In ne, ne velja, če hvaležnost pišeš v telefon, ali računalnik. Ta kemija se zgodi, ko pišeš na roko, v zvezek oziroma na list papirja. In zelo velika razlika je, če o hvaležnosti sami misliš, ali pa jo zapišeš na papir. S pisanjem hvaležnosti na papir namreč kreiraš svoje življenje. Svoje misli prizemljuješ v ta svet. Verjemi mi, splača se.

# Skrivnost št.2
Prakso hvaležnosti si daj na urnik. Veliko ljudi dandanes živi med svojimi obveznostmi in ne kreira svojega življenja, ker se jim to ne zdi potrebno, smiselno ali pa sem jim zdi preveč togo. Oziroma mislijo, da ga kreirajo, v resnici pa živijo v “flovu” oziroma, kamor jih veter odnese. Če ti to ustreza nadaljuj. Če si oseba, ki v življenju hoče več, si naredi urnik za prasko hvaležnosti. V življenju boš za “tisto več” potreboval/a tri stvari: definirati to, kar želiš (cilj), dober plan in urnik, ko boš plan uresničeval/a. Zato za prakso hvaležnosti določi uro, ko jo boš izvajala in se ji zavestno posvetil/a. Nekaj minut zjutraj, nekaj čez dan in nekaj zvečer. Spremembe bodo očitne.

#Skrivnost št. 3
Prakso hvaležnosti naredi zjutraj, preden se podaš v svet in v druge obveznosti. Zakaj? Zato, ker je zjutraj čas, ko nastaviš svojo frekvenco za ves dan. Hvaležnost nas, da v višjo vibracijo. Mnogi, ki redno izvajajo hvaležnost ob tem čutijo ljubezen in navdih za ves dan. Si predstavljaš, da zjutraj pričneš dan s hvaležnostjo ob kateri občutiš mnogo ljubezni in se tako naravnan/a podaš v svoje vsakodnevne obveznosti? Življenje je povsem drugačno in tudi ti se počutiš povsem drugače. Naj praksa hvaležnosti postane del tvojega jutranjega rituala, del tvoje priprave na dan.

#Skrivnost št. 4
Prakso hvaležnosti delaj vsak dan. To, kar vemo, še ne pomeni, da tudi delamo. Šteje pa samo to, kar delamo. Poskusi razliko in si en mesec daj na urnik prakso hvaležnosti in uporabi vse štiri skrivnosti. Spremljaj in zapisuj svoje življenje, svoje odzive, to, kar se ti dogaja. Nato pa je en mesec ne izvajaj in prav tako spremljaj  svoje misli, svoje počutje, odzive,… Prepričana sem, da boš opazil/a razliko.

Če delaš to, kar veš, da je zate dobro ima to neko dodano vrednost v tvojem življenju. Drugače je to samo še ena informacija v tvojih možganih, brez vsake uporabne vrednosti.

Sporoči mi, kako ti gre praksa hvaležnosti z odgovorom na ta mail. Kaj boš odslej delal/a drugače? Kaj si se naučil/a ob branju tega članka?

Lepo bodi in se beremo naslednjič!

Karmen Logant

Similar Posts