“Mene pa moj partner posluša, vedno naredi tako kot mu rečem“, je veliko žensk prepričanih v svojo partnersko komunikacijo. “Edini problem so njegova čustva, zelo malo govori o sebi, ne zna se odpreti. Ne vem, kaj naj naredim z njim.”

Se tudi tebi dogaja kaj podobnega? Se tudi tvoj partner ne zna pogovarjati o sebi, o tem kar doživlja? Pogovarja pa se edino o poslu in o denarju.

Kaj narediti z njim? Kam ga poslati, da se nauči postati čustven, empatije, pogovarjati bolj intimne stvari? Lahko tudi k meni, pa vendar mislim, da ključ leži drugje.

Veliko žensk je prepričanih v svojo pravo partnersko komunikacijo, ker jih partner posluša in naredi tisto, kar mu naročijo. To, da partner naredi, kar mu naročite, ne pomeni čisto nič. Kako naredi in zakaj naredi pa je drugo vprašanje.

Razumeti moramo, da je za moškega največja vrednota mir. Če ga partnerka stisne v kot in nima druge možnosti, potem bo naredil, samo, da bo imel mir. Pri tem pa ne bo srečen in ne zadovoljen. Moški smo ravno tako energijska bitja in čutimo energijo. Velikokrat mi ženske razlagajo kako komunicirajo z moškimi in besedno je to čisto pravilno, vrhunska komunikacija. Izza tega pa čutim energijo, ki pritiska, ki je nestrpna, nepotrpežljiva in ne sprejema. In ženske tega ne vedo in se ne zavedajo.

Moški smo kot medvedki. Zelo enostavni in hitro zadovoljni. Če veste in znate pritisniti na prave gumbe imate lahko hitro zadovoljnega in zelo hvaležnega partnerja. Če imate iskren namen in ne kake manipulacije v ozadju, da ne bo pomote. Če pa medveda zdražite, pa je že druga zgodba.

Moški smo ravno tako čustvena bitja z emocionalnimi potrebami. Potrebo, da delimo svojo notranjost, se odpremo. Ključ je v tem, da se moramo čutiti sprejete in varne. Ravno tako, kot ženske. Mogoče do sedaj niste poznale te moške plati in je to nekaj novega, vendar je to povsem normalno. In s tem ne mislim na čustvenega moškega, ki ves čas nekaj joka in ga vse prizadene, ampak pravega moškega, ki ima tudi čustva. Takšnega, kot si ga želite. Močnega in samozavestnega in hkrati sposobnega, da se odpre.

Če se vaš moški ne zna odpreti, to ne pomeni, da se ne zna odpreti, ampak, da se ne more. Ker na drugi strani ne čuti, da bi bil ta del njegove moškosti sprejet in cenjen. PS. Če želite vedeti kako ga odpreti, me kontaktirajte

Similar Posts