Menu Close

Zakaj bežimo pred reševanjem težav?

Se ti je že kdaj zgodilo, da zboliš oz. opaziš znake, da je s tabo nekaj narobe in se odločiš, da obiščeš zdravnika. Čez kak dan se stanje malo izboljša in se odločiš, da še ni tako hudo in ne greš k zdravniku. Situacija se ponovi čez pol leta in podobna zgodba. Panika, ne veš kaj je, kako hudo je, gremo k zdravniku. In potem se izboljša in se premisliš in ne obiščeš zdravnika. In potem čez leto dni umreš, ker spregledaš, da imaš ves ta čas hudega raka.

Žalostna zgodba, ki pa je samo na pol izmišljena. Dogaja se vsak dan. Ljudje zbolevajo za rakom na energiji, rakom na partnerstvu in rakom na financah.Ko je hudo, se odločijo za novo življenje in potem, ko se zadeva malo izboljša, pozabijo na svojo odločitev, sicer malenkost spremenijo način življenja, ne gredo pa na zdravljenje in potem umrejo. Umre njihova energija, fizično se sesedejo, konča se njihova ljubezen in propade partnerstvo, ves čas se vrtijo v težki finančni situaciji.

Te stvari se dogajajo vsak dan, dogajajo se v realnem življenju. Zagotovo poznaš kolegico, ki je zbolela za rakom. Seveda lahko rečemo, da obstajajo različni vzroki za nastanek raka, energijsko gledano pa je to vse zaradi nepravilnega življenja. Zagotovo poznaš kolegico, ki je šla na zdravljenje. In potem čez nekaj časa ponovno zbolela. In prijateljico, ki se je razšla s partnerjem, sklenila, da bo vse drugače in srečna spoznala novega partnerja. In čez nekaj časa znova ostala sama. Mogoče si ti ta prijateljica.

Vsak dan dobivam vprašanja preko emaila in Facebooka: “Miran, kaj naj naredim, to in to se mi že nekaj časa dogaja in ne znam rešiti” Povabim jih na pogovor. Nekaterim postane bolje že, ko so se določili, da prosijo za pomoč in se potem premislijo. “Hvala Miran, sedaj mi je bolje. Če res ne bo šlo, vas kontaktiram.” Drugim je bolje po pogovoru, ko naredimo plan, kaj bi bilo treba narediti. “Zelo sem hvaležna, ampak mislim, da bom sedaj lahko sama.” Začasno skritje simptomov raka jim prepreči, da bi rešili zadevo. In mnogi izmed njih me kontaktirajo po nekaj letih. “Sedaj pa res ne gre.” Ne srečo, nekateri razumejo in skupaj rešimo.

Kaj je tisto, česar ne razumemo? Ne razumemo, kaj se dogaja v ozadju, ne razumemo energije. Vse, kar se nam v življenju dogaja, pusti energijski pečat na nas. Več, kot gremo skozi težko situacijo, večje energijske poškodbe nosimo s sabo. Si predstavljaš, da je vsaka energijska poškodba kot zareza na tvoji koži. Ko je tvoja koža polna malih ranic, potem vse, kar se ti zgodi, se te dotakne, boli. In ni prijetno. Se strinjaš? Tudi, če pride k tebi tvoja najboljša prijateljica in te objame, odskočiš, ker te boli. Ker objem občutiš kot bolečino.

In to se nam dogaja vsak dan, ko nas ljudje zavračajo, ko se nam dogajajo situacije, kjer nismo uspešni, dogaja se v partnerstvu, kjer sčasoma izgubimo toleranco, potrpežljivost, besede in dogodki nas bistveno bolj prizadenejo, kot bi bilo to potrebno. In tega ne moremo rešit. Ne na klasični, nam poznani način!

Ljudje gredo na tečaj partnerske komunikacije, delajo na sebi, osebnostno rastejo, pa vendar ni rezultatov, ki si jih želijo in pričakujejo. Ker so naredili nek mentalni preskok, niso pa spremenili svoje energije in se energijsko pozdravili. Energijsko moramo pozdraviti ranice, energijsko se moramo regenerirati in postati močnejši.

Samo od sebe se nič ne zgodi. Čas ne zaceli ran. In ne bo bolje samo zato, ker smo se odločili, da bo bolje. Potrebno je nekaj več!

Poglej, zgodi se ti neka situacija, ki ti kaže, da ne delaš stvari pravilno, v odnosu občutiš bolečino, si brez energije in komaj živiš. Vse to so ENERGIJSKI PROBLEMI, ki jih je potrebno ENERGIJSKO rešiti. In potem ljudje spremenijo prehrano, preberejo dve knjigi, začnejo meditirati, gredo na par delavnic, se začnejo bolje počutiti in nehajo raziskovati, kaj je dejansko korenina njihovega problema in rešijo samo površinsko. Dokler se situacija ne ponovi in potem še en krog. Dokler ni zares hudo. In itak tega nihče ne verjame, dokler se mu ne zgodi.

Kako te stvari vem? Ker sem sam šel po tej poti. Razlika je samo v tem, da sem imel “smolo”, da ni bilo začasno in ni popustilo, zato sem moral iti do konca in najti pot. Tako je nastal Energijski trening in Pet energijskih stebrov uspeha. In del tega treninga je tudi tehnika Energijskega pretoka, ki ti pomaga povečati in regenerirati kreativno energijo ter zaceliti energijske poškodbe. To je moje življenje in moje poslanstvo.

Razumeti moramo, da problemi, ki se nam pojavijo, niso tukaj zato, da bi nas prestrašili, ampak smo pokazali, da nekaj ne razumemo in ne delamo pravilno. In takrat je najbolj pametno, da si vsaj poiščemo “diagnozo” in se potem lažje odločimo. Življenje je energija in ključ naših rešitev in rezultatov leži v naši energiji in energijski situaciji. Ko se energijsko pozdraviš, energijsko regeneriraš in spremeniš svojo energijo, se zares spremeni tudi tvoje življenje.


Podobne objave