Dostikrat dobim vprašanje kje in kako dobiti denar za Coaching! Na to vprašanje težko dam odgovor, vendar zagotovo obstaja pot, zagotovo obstaja več poti. Gre v glavnem zato ali nekaj hočemo in zakaj to hočemo.

Kaj se bo zgodilo, ko bomo naredili spremembo v življenju, kako se bomo počutili, kakšni bodo naši odnosi, kakšno bo naše življenje in koliko nam je to vredno?

Podobno je s šolanjem. Če sedaj zaslužite npr. 900 eur in želite napredovati v službi, da bi zaslužili 1200 eur, za to pa potrebujete izobraževanje, ki stane 1000 eur, kaj boste naredili? Denarja nimate na strani, nihče ga nima. Tisoč eurov je veliko denarja. Ali pa malo, kakor gledate.

Pa vendar če veste, da če boste vložili 1000 eur in se bodo vaši prihodki povečali za 300 eur mesečno!, potem najti 1000 eur ne bi smelo biti vprašanje. Tudi za tiste, ki ste sedaj brez službe in nimate denarja in hočete dobiti službo.

V poslovnem svetu se to imenuje investicija. Najdeš kapital, si ga izposodiš in ga investiraš v svoj razvoj z namenom, da izboljšaš posel ali sebe. V vsakem primeru, ko ga investiraš vase, se ti izboljša življenje na vseh področjih in posledično tudi finance.

Nikoli ni vprašanje kje najti denar za svoje izobraževanje, vedno je vprašanje zakaj najti denar za svoje izobraževanje!!! Jaz sem si v preteklosti denar sposodil od banke, prijateljev, prosil starše za pomoč, prodal zlatnino, avto (s partnerko sva imela dva, prodala enega, da sva investirala v svoj razvoj). Vendar to sem jaz, jaz pač vem kaj hočem in sem za to pripravljen narediti mogoče korak več, kot ostali. Želim drugačno življenje in vem, da je investicija vase najhitrejša pot do tja.

Vsak mora najti ta odgovor zase. Vendar potem, če nisi nekaj pripravljen narediti, na nek način nimaš pravice, da se pritožuješ, da tega nimaš. Nimaš več denarja, pa vendar nisi pripravljen investirati vase, da bi imel več denarja, nimaš službe in nisi pripravljen investirati v razvoj svojih sposobnosti, da bi dobil službo, nisi srečen in izpolnjen in nisi pripravljen investirati v svojo srečo. Potem iz gledišča vesolja nimaš pravice, da se pritožuješ.

Vedno obstaja pot in vedno obstaja način. Si popolnoma brez denarja? Zagotovo imaš 20 eurov ali pa si jih sposodi. Vsak lahko najde 20 eurov. Kupi si knjigo in jo beri vsak dan, cel dan, da se malenkost premaknejo stvari. Potem najdi 50 eur in jih investiraj v eno uro svetovanja. Lahko ti spremeni smer tvojega razmišljanja. in tako naprej. Vedno obstaja pot in vedno obstaja način. In tudi zate!

PS. Želiš več od življenja, želiš drugačno življenje? Lahko ti pomagam. Pošlji mi sporočilo in se bova pogovorila! <3

Similar Posts