Ljudje smo družabna bitja. Odnosi med ljudmi so naše največje bogastvo in hkrati naše največje prekletstvo ter lahko vzrok največjih bolečin in trpljenja. Kaj je temu razlog?

Odnosi so na nek način izmenjava energije. Naša čustva, naša komunikacija, naša interakcija so dejansko energija, ki jo izmenjujemo. Praktično to izkusimo tako, da se v in po določenem odnosu oz. interakciji počutimo polni energije, celo izpolnjeni, po drugem pa izpraznjeni, lahko pa tudi utrujeni in izčrpani. Torej nekateri odnosi nas napolnijo z energijo, drugi pa lahko izčrpajo in celo poškodujejo.

Ljudje smo energijska bitja in glede na to, kako se počutimo, razmišljamo, čustvujemo, oddajamo energijo. Ko smo v interakciji z drugo osebo, to energijo izmenjujemo. Energija je lahko pozitivna in negativna in seveda vse, kar je vmes. Zakaj je tako? Ker so naša čustva, naša komunikacija, naša interakcija lahko pozitivna, negativna in seveda vse, kar je vmes. Pozitivna čustva so veselje, radost, navdušenje, ljubezen, negativna pa razočaranje, jeza, žalost, bes, strah, …

Pozitivna energija nas lahko celo zdravi, negativna energija pa poškoduje. Poškoduje emocionalno in energijsko. To pomeni, da praktično vsaka interakcija, katero imamo z neko osebo in ravno tako interakcija, ki jo imamo sami s sabo na nas in v nas pusti pečat. Kadar je ta pečat pozitiven, doprinašamo sebi in drugim in naše poslanstvo bi dejansko moralo biti, da v svetu in v ljudeh, ki jih srečujemo, puščamo dobre pečate.

Več kot je energije, močnejša je ta izmenjava, močnejši je ta pečat. To pomeni bolj, kot so vključena naša čustva, močnejša kot ta čustva so, bolj občutimo to izmenjavo. Najmočneje čustvo je seveda ljubezen, ki nas včasih spodnese, nam zamaje kolena in spravi srce v povišane ritme. Ljubezen je lahko partnerska, starševska, prijateljska, bratsko sestrska in seveda ljubezen do sebe. Ljubezen je najmočnejše čustvo, ki pa se zaradi razočaranja, neizpolnjenih pričakovanj lahko spreobrne v sovraštvo. Energija sovraštva pa pušča velike posledice in velike rane.

To pomeni, da naše čustveno in energijsko telo absorbirata in shranjujeta vse, kar se nam dogaja. Bolj, kot je odnos intenziven, večja, kot so vpletena čustva, bolj nas lahko ta energija in ta odnos poškodujeta. Zlorabe staršev v otroštvu, neprijetno dogodki v odraščanju, razočaranja in prepiri v partnerstvu; vse to na nas puščajo posledice in nas ranijo, čustveno in energijsko. Zaradi vseh teh manjših in večjih ranic, odrgnin in udarnin postanemo bistveno bolj občutljivi na vse, kar se nam dogaja, kot bi bili, če teh ranic in poškodb ne bi bilo.

Si predstavljate, da padete po hribu navzdol in se kotalite preko grmičevja. Po vašem telesu je polno odrgnin in ureznin. Nekaj dni kasneje vas obišče vaša prijateljica. Ker ste oblečeni in ker vaša prijateljica še ne ve za vašo nesrečo, vas od veselja objame. Ni vas videla že nekaj časa. Od bolečine zavpijete in jo odrinete stran od sebe. Prijateljica vas začudena gleda, dala vam je ljubezen, vas pa je zabolelo in je niste mogli sprejeti. Mogoče ste začudeni in presenečeni nad svojo reakcijo tudi sami.

Povsem enako je v naših odnosih. Če smo bili v kadarkoli v življenju čustveno in energijsko poškodovani, potem odnose in življenje dojemamo povsem drugače. Ne glede ali se tega zavedamo ali ne, smo bistveno bolj občutljivi, stvari se nas globlje dotaknejo, hitreje odreagiramo, včasih celo eksplodiramo od bolečine, ki nam jo povzroči nek besedni dotik ali pogovor.

In potem se odločimo, da bomo spremenili življenje, partnerstvo, gremo iz enega partnerstva v drugega, zamenjamo službo in si rečemo, da bo sedaj popolnoma drugače, začnemo delati na sebi, beremo knjige, obiskujemo delavnice poslušamo nasvete preko YouTube in potem smo presenečeni, da se nam stvari ponovijo in se ne spremenijo toliko, kot smo si želeli. Lahko smo v partnerstvu, v novem odnosu, na delovnem mestu, s prijateljem in se nekaj zgodi in nam povzroči bolečino, stara rane se odpre, poškodbe niso zaceljene in zopet trpimo. Če želimo spremeniti svoje življenje, če želimo začeti novo partnerstvo, moramo najprej energijsko pozdraviti in zaceliti naše rane.

Šele, ko se zacelimo, ko postanemo močnejši, dejansko lahko začne delovati tisto delo na sebi, ki smo ga začeli delati na začetku. Nov način razmišljanja, odnos do sebe in okolice, do življenja, novo vizijo lahko živimo, ko se nas stare stvari ne dotaknejo več, ko nam stare rane ne povzročajo več bolečin. Torej, če želimo spremeniti svoje življenje, če želimo začeti novo partnerstvo, potrebujemo energijsko terapijo, da pozdravimo in zacelimo naše rane!

Ljudje smo družabna bitja. Odnosi med ljudmi so naše največje bogastvo in naše poslanstvo je, da stopamo vanje pozdravljeni, zaceljeni in s čudovito energijo.

Similar Posts