Ali imaš plan za svojo prihodnost? Kaj je največja investicija v tvojo prihodnost? Finančna naložba, delnice, oddaja stanovanja? Vse to so seveda odlične opcije, če poznate področje, kamor vlagate, pa vendar. Življenje je precej nepredvidljivo in marsikaj se lahko zgodi. Pa ne bomo danes pesimistični.

Zagotovo ste že slišali, da je najboljša naložba v našo prihodnost, naložba vase. Karkoli se zgodi, kakorkoli se obrne življenje, kamorkoli gremo, edina stvar, na katero lahko vplivamo, smo mi sami. Se strinjate?

Kdo torej smo, kakšna je naša vrednost, kakšen je naš potencial, kaj je tisto, kar lahko dejansko praktično unovčimo?

Nekateri ste pomislili na znanje. Znanje je super, vendar je znanje čedalje manj vredno. Znanje, kot informacija, je danes na tržišču delnica, ki najbolj pada. Večino informacij lahko dobimo preko interneta in knjig, če hočete. Nekdo, ki ima veliko znanja, ki je, če pretiravamo, kot potujoča enciklopedija, je vreden natanko toliko. Kot enciklopedija. Če berete Napoleona Hilla, govori o uspešnem podjetniku, ki je mladeniča, ki je bil poln znanja, plačal toliko kot enciklopedijo. Štirideset dolarjev mislim, da je bilo. Pa ne na uro ali mesec, štirideset dolarjev. In to kar nekaj let nazaj!

Tisti, ki ste študirali ali študirate, opažate, da je znanje čedalje manj cenjeno in samoumevno. Danes ima že vsak magisterij, doktorat ni nobena redkost. Nihče ne pade dol, če imaš fakulteto in nihče te zaradi tega ne bo plačal.

Kaj torej prinaša rezultate? Lastnikov podjetij ljudje z znanjem ne zanimajo, zdi se jim samoumevno, da ga imajo oziroma, da ga znajo dobiti, ko je to potrebno. Zanimajo jih sposobnosti. Kaj lahko narediš z znanjem, ki ga imaš. Kakšne sposobnosti so sposobnosti prihodnosti?

Berem članek o poklicih prihodnosti. Prihodnost je v digitalnem marketingu, komunikaciji. Mogoče da, mogoče ne. Zagotovo je prihodnost v robotih. Torej pravo vprašanje je, kaj je tisto, česar roboti ne znajo, zmorejo in niso sposobni?

Se spomnite še nekaj let nazaj naših cestninskih postaj. Ko smo še plačevali cestnino. Znotraj tistih hišic, so bili uslužbenci, ki so cele dneve dihali izpušne pline in služili denar z dajanjem listkov. Takšno delo absolutno ni bilo zdravo. Nadomestila jih je avtomatizacija, roboti in v zadnjem času sploh ni več cestninskih postaj. Čas je šel naprej in niso bili več potrebni. Pa vendar. Veliko njih tega ni razumelo. Hoteli so svoje delo nazaj, čeprav je bilo malo plačano in zdravju škodljivo. Niso razumeli, da bi se morali že pred časom prilagoditi in pripraviti na prihodnost.

Kateri so vse poklici, ki jih bodo nadomestili roboti. Večino administrativnih del, prevajalskih, odvetniških, bančnih, gospodinjska in druga težavna opravila. Ste pripravljeni?

Vrnimo se nazaj. Roboti so v vsakem primeru pred vrati. Tega ne moremo spremeniti. Lahko pa spremenimo svojo prihodnost in svoje razmišljanje.

Kaj je tisto, kar hočejo danes delodajalci in kaj postaja vedno bolj pomembna karakteristika? Praktično edina, ki zanima nekoga, ki se ukvarja s poslom. To je Energija. Ali imate Energijo in ali imate “energijske” sposobnosti. Kaj mislim pod energijske sposobnosti? Gre zato; ali ste sposobni, da dobite idejo, da dobite rešitev, da dobite rezultat, da najdete pot, da najdete novo rešitev, novo pot, nov način, nov izdelek? Starega je že dovolj, preveč, vse je enako, vsi delajo isto, isti pristopi, isti načini. To je tisto, kar zanima lastnike podjetij in mora zanimati tiste, ki ste lastniki podjetij.

Seveda, nekdo ima naravno sposobnost, da dobi ideje, rešitve, vidi stvari. Sam pa pri svojem coachingu raziskujem in znanstveno pristopam do tega. Zakaj nekdo potrebuje en mesec, da najde rešitev, nekdo drug pa jo dobi v eni uri? Kaj loči tega, ki je hitrejši, kako razmišlja, kako razume stvari, kakšne sposobnosti ima, zakaj ima takšne sposobnosti in kako lahko takšne sposobnosti razvije tudi nekdo drug. Energija in energijske sposobnosti bodo postale znanost, prihodnost in so že tukaj.

Pojdimo še malo nazaj na energijo. Ali čutite, da imate dovolj energije, ste ves čas navdušeni, motivirani. Ali pa zvečer padete v posteljo, komaj čakate, da pride vikend, da greste na zasluženi dopust. Kako pomembna je vaša energija in kaj delate, da vzdržujete energijo?

Zavedati se morate še nekaj. Ljudje se rodimo z omejeno količino energije, ki jo dnevno porabljamo. Bolj, kot je stresno naše življenje, večje rezultate kot želimo doseči, več energije porabljamo. Energiji sta dve, ne samo ena.

Prva je življenjska energija, ki jo uporabljamo zato, da živimo, da funkcioniramo, da smo. To energijo regeneriramo s pomočjo hrane, spanja, počitka, športa, sprehodov v naravo, meditacijo.

Druga pa je kreativna energija, to je naša spolna energija, katero del uporabljamo v osebnem življenju, del pa transformiramo v kreativno energijo in na ta način dosegamo naše rezultate. To pomeni, da za dosego naših rezultatov nujno potrebujemo kreativno energijo. Problem je, da je kreativno energijo bistveno težje regenerirati. Eden izmed pokazateljev, da dnevno porabljamo kreativno energijo je, da po dolgem kreativnem delu v pisarni, zvečer nimamo skoraj nobene želje po intimnosti, ker smo svojo kreativno energijo porabili. To postaja problem pri veliko današnjih parov, veliko delajo, veliko služijo, ni pa več prave strasti in intimnosti. Ker ni dovolj kreativne energije!

Kam investiraš za svojo prihodnost? Veliko ljudi investira v svoje znanje, svoje sposobnosti, fizično kondicijo, zdravo prehrano. Vse to pripomore k dvigu in regeneraciji življenjske energije. Kaj pa kreativna energija in njena regeneracija?

Če želimo doseči rezultat, potrebujemo kreativno energijo. Če te nimamo dovolj, hočemo pa rezultate, te rezultate dosegamo na škodo naše življenjske energije, kar pa povzroči utrujenost, izgorelost in potem izpademo iz igre. Napaka, ki jo večina ljudi, seveda zaradi neznanja dela, ko rešuje izgorelost je, da delajo samo na svoji življenjski energiji (spremenijo način življenja, prehrano, meditirajo, se začnejo sicer bolje počutiti, pa vendar vse to ni dovolj), ne pa tudi kreativni in se na ta način se po nekaj časa zopet vrnejo nazaj na prvotno stanje. Razen če bistveno ne zmanjšajo svojih poslovnih aktivnosti, kar pa si nihče ne želi.

Najpomembnejša investicija v našo prihodnost (in tudi našo sedanjost) je regeneracija naše kreativne energije. Regeneracija kreativne energije, preko tehnike Energijskega pretoka (Energy Flow), je del mojega programa Infinity Energy Programme. Za več informacij me kontaktirajte.

Energija je življenje in življenje je energija. Energija in energijske sposobnosti so prihodnost in naša najbolj dobičkonosna naložba, o kateri moramo začeti razmišljati in delovati že danes.

Similar Posts