Ste vedeli, da obstaja samo en način, kako lahko izboljšate partnersko komunikacijo?

Edini način, da izboljšate partnersko komunikacijo je, da komunicirate! Ne, da berete knjige o komunikaciji, in obiskujete tečaje o komunikaciji, kjer fotkate PowerPoint prezentacijo in deset ključnih točk kako lahko komunicirate drugače.

Vse te stvari so sicer v redu, za ogrevanje, za širjenje obzorja, potem pa je treba iti na teren. Kuhanja se največ naučiš tako, da kuhaš.

 

Pred kratkim sva z eno mojih študentk na treningu doživela komunikacijski kratek stik

Pred kratkim sva z eno mojih študentk na treningu doživela komunikacijski kratek stik. Počutim se ravno tako, kot z mojim bivšim partnerjem, kjer se nisva znala dogovorit, mi je povedala.

Bingo, super, vrhunsko. Torej sva blizu preboja. To, da pride do kratkega stika, je zato, ker se še vedno ni naučila pravilno komunicirati, še ni spremenila svoje vibracije.

In jaz sem tam, na voljo, včasih manj, včasih bolj, da pridejo na dan občutki, ki jih doživlja v odnosu do svojega partnerja. Razlika med njenim (bivšim) partnerjem in mano je v tem, da imam jaz znanje, izkušnje, energijske sposobnosti in znam stopiti korak nazaj, znamo jo usmeriti in ji dati povratno informacijo, kaj dela narobe.

In potem ponoviva vajo. In vsakič gre boljše. Učimo se na napakah in se izboljšujemo.

 

Komunikacije in partnerstva se naučiš na terenu, tako, da delaš

Komunikacije in partnerstva se naučiš na terenu, tako, da delaš. Partnerstvo ni samo intimno partnerstvo, je načeloma vsak odnos, ki ga imamo z ljudmi.

Zakaj je super, da ima ženska, ki želi rešiti partnerstvo, moškega mentorja? Zato, ker se bodo v odnosu z moškim coachem dvignili in prebudili isti občutki, ki jih ima ali jih je imela do svojega partnerja. In potem lahko to rešujemo, spreminjamo in nadgradimo.

Seveda je lažje delati z ženskim coachem, ki te razume, popolnoma sprejme, se strinja s tabo in te podpre. Jaz pa tukaj nisem, da te razumem, da se strinjam. Jaz sem tukaj, da ti pomagam, da spremeniš tisto, kar ne deluje.

Bolj, kot ti je coach všeč, bolj, kot ga “čutiš”, slabši je za tvoj razvoj, slabši za tvojo transformacijo. Ker je enak kot ti, ker podobno razmišlja. Ti res lahko pomaga ali je to samo zaradi dobrega občutka, da si nekaj naredila?

 

Če vas razumem, da ne morete, bova na koncu oba skupaj jokala

Nekdo pride do mene, ker nečesa ne more. In potem pričakuje, da ga razumem, ker ne more. Če ga razumem, bova na koncu oba skupaj jokala in se nič ne bo zgodilo. Ne razumem in ne sprejmem, da ne moreš. Sedaj pa poglejva, kako lahko najdeva pot, da lahko.

Nazaj do komunikacije. Vem, da to ni najlažja pot in vem, da to ni za vsakogar. Je pa zagotovo najhitrejša in zagotovo deluje. Moje študentke imajo preko devetdeset procentno uspešnost v spreminjanju partnerstva. S partnerjem se znova zbližata, začneta se pogovarjati o stvareh, o katerih se prej nikoli nista mogla, znova obudita privlačnost in začneta graditi povsem novo vizijo.

Sprememba se dogaja na terenu, na treningu. Popolnoma mi je jasno, da način, kot se moja študentka obnaša do mene, se obnaša tudi do partnerja. Začne se že preko sporočil, na FB messengerju. Tam načeloma takoj začutim koliko je ura.

Nekdo, ki mi ne odgovarja, ki me ignorira, pusti čakati, vidi moja sporočila in nič ne odreagira, se po vsej verjetnosti tako obnaša tudi do svojega intimnega partnerja. Vem, da bo sedaj kdo rekel, da je razlika, če ti nekdo pošlje sporočilo na Facebook in resnično partnersko komunikacijo. Je in ni. Odnos je isti. Pa ni problema, pač vemo, kje moramo začeti spreminjati in delati.

 

Trening komunikacije se dogaja na terenu

Trening komunikacije se dogaja na terenu. Ko sem bil mlajši, sem prodajal izdelke od vrat do vrat. Učiš se med vrati. Nekdo te zavrne. Kaj moram reči drugače, kako moram spremeniti odnos? Od enih vrat do drugih se moraš spremeniti, testirati nov pristop in analizirati, kaj deluje. Čudovita šola. Zopet, ni za vsakogar, vendar deluje.

V partnerstvu je problem, da se nekatere stvari, nekatere tematike oz. situacije ponavljajo preveč poredko. Ko stvari ne tečejo, se počasi nabirajo. In potem v nekem trenutku pridejo na plan in mi odreagiramo. Na primer stvari se nabirajo in potem se partnerja skregata. Nato sta nekaj dni tiho, pogovarjata se samo nujne stvari in potem počasi zopet komunikacija postane normalna. In potem nov krog.

 

Ko delam s študenti na coachingu, lahko začutim njihovo energijo

Problem je, ker se v takem odnosu nikoli ne naučimo, kaj bi morali narediti, odreagirati in delati drugače. Stvari nas motijo, vendar ne dovolj, da bi intenzivno spreminjali stvari. Ko pa jaz delam s študenti na coachingu, lahko začutim njihovo energijo, ki jo vibrirajo v odnosu do partnerja in jih usmerjam, da jo spremenijo. Pravi gospa, mene nič ne moti, če moj partner dela to in to, v ozadju pa čutim veliko zamere, potlačeno razočaranje in kontrolirano jezo. Če čutiš energijo ni mogoče nič skriti. In tako lahko napredujeva. In njen odnos s partnerjem se izboljšuje.

Najhitreje izboljšate komunikacijo, ko se ne ukvarjate z zgodbami, kaj je kdo rekel in zakaj je nekaj rekel, ampak začutite energijo, ki je v ozadju. Zgodbe so pomembne in besede igrajo veliko vlogo, vendar oboje lahko priredimo, pazimo, kaj rečemo, se naučimo besedilo, ne povemo čisto vsega, energije in svoje vibracije pa ne moremo skriti.

Ko spremenimo svojo energijo in zamenjamo vibracijo, se spremenijo naši odnosi in izboljša naša komunikacija. Ko spremenimo našo energijo in postane prijaznejša, nežnejša, bolj sočutna, prijateljska, pozitivno motivirana, nam ni več potrebno paziti, kaj bomo rekli, ker je vse, kar povemo, rečemo z drugačno energijo.

PS. Za tiste, ki želite izboljšati svojo komunikacijo (svojo ali tisto, ki prihaja od partnerja) pa bi želeli pri tem pomoč, imam v kratkem nekaj prostih mest na mojem treningu. Za več informacij mi pošljite sporočilo.

Similar Posts