Menu Close

Kaj naj delam, da se bom imela še bolj rada?

Kaj bi morala še delati, da se imam še bolj rada, da si dam ljubezen, me je na treningu vprašala Mija.

Super vprašanje, sem odvrnil. Poglej, ne gre toliko za to, kaj delaš, kot pa, kako delaš. In to, kako delaš je odvisno od tvojega načina razmišljanja, doživljanja.

Večina žensk, ko se postavlja na prvo mesto, si vzame čas zase, mogoče si planira enkrat tedensko kopel, obisk pri kozmetičarki, začne z obiskom vadbe, razmišlja o tem, kako bi se lahko občasno razvajala.

Vse to je super in je zagotovo korak v pravi smeri in nekaj, kar bi morala vsaka ženska delati. Pa vendar.

 

Ključ je v tem, da spremeniš način razmišljanja, delovanja.

Ključ je v tem, da spremeniš način razmišljanja, delovanja. Že samo vprašanje, kaj MORAM delati kaže, da zopet hočeš sebe v nekaj DISCIPLINIRATI. Ne moreš sebe disciplinirati v ljubezen do sebe.

Ko nekaj želiš delati, se veseliš početi, ti je v užitek, je popolnoma drugačen odnos.

Vprašati se moraš, ali sem nežna do sebe, ali se spodbujam, sem potrpežljiva, tolerantna, razumljiva, se sprejemam.

Kako odreagiram, ko naredim napako, ko mi gredo stvari narobe, ko drugi ne delajo lepo z mano. Se zopet kritiziram, sem razočarana nad sabo, obupavam, razmišljam, da zopet ponavljam iste napake, da mi nikoli ne bo uspelo?

Kakšen je moj odnos do sebe, ko sem utrujena, izčrpana, ko ne morem več? Ali lahko sprejmem, se nežno spodbujam ali se obtožujem, da bi morala, da ne bo nihče drug in grem preko sebe, svojega telesa, utrujenosti, ker pač dobra mama in partnerka to MORA delati in narediti. Mora ali tudi zmore?

To pa ni tako enostavno, je odvrnila Mija.

Največja težava je v tem, ker smo poškodovani, energijsko.

Res je, sem povedal. Največja težava je v tem, ker smo poškodovani, energijsko. Skozi življenje, vse te stvari, ki jih čustveno doživljamo, razočaranja, jeza, obup, strah, zaskrbljenost, žalost, krivda, nas energijsko poškodujejo.

Zaradi teh energijskih poškodb in ranic, smo še bolj občutljivi, stvari, dogodki, besede, ki nam jih izrečejo ljudje in še posebej naš partner, se nas bistveno bolj dotaknejo in mi sami bistveno bolj odreagiramo, kot bi drugače.

Zato je tako težko. In po drugi strani smo velikokrat utrujeni, brez energije in je zaradi tega še toliko težje držati fokus in paziti, da ne odreagiramo, ne eksplodiramo. In da lahko vzdržujemo drugačen odnos do sebe.

Ker smo poškodovani, avtomatsko pademo v stare vzorce, zopet sem to naredila, zopet se mi je to zgodilo, zopet mi je to rekel in ne moremo priti ven iz tega začaranega kroga.

Na Energijskem treningu pa te poškodbe in ranice zdravimo z Energijo. Čas ne zdravi poškodb, zdravi jih Energija. Ko pozdraviš rane preteklosti, se te stvari ne dotaknejo več, lahko reagiraš in spremeniš odnos do sebe in drugih in deluješ in razmišljaš drugače, ker nisi več poškodovana.

Na treningu delamo veliko tudi na regeneraciji energije, ki jo potrebuješ, da se lahko dvigneš nad vse to, kar se dogaja, nad preteklost, stare vzorce, reakcije in jih začneš spreminjati.

Največ, kar lahko narediš, da se boš imela še bolj rada je, da se Energijsko pozdraviš in spremeniš svoj pogled na življenje.

In potem boš sama vedela, kaj moraš delati in kako delovati, da si boš dala ljubezen in jo vzdrževala.
.
.
PS. Se želiš naučiti ljubezni do sebe, življenja in partnerstva? Si želiš drugačno življenje? Lahko ti pomagam. V mojem Energijskem Treningu (Programu) imam trenutno prostor za nekaj oseb željnih sprememb in lahko si med njimi! Za več informacij mi piši na info(at)miranpeterman.com ali mi pošlji sporočilo.


Podobne objave