Naše misli ustvarjajo našo realnost. Če pričakujemo, da se bo nekaj zgodilo, se bo, dobro in slabo! Kako lahko reprogramiramo svoje misli, kako lahko začnemo razmišljati in občutiti bolj pozitivno, kako postanemo bolj srečni, izpolnjeni in zadovoljni?

Naše misli so sestavljene iz naših prepričanj, vrednot in naših programov. Vse te smo s “trdim delom” na sebi pridobili skozi naše življenje in so globoko zasidrane v naši zavesti in podzavesti. Kako jih torej reprogramirati?

Naša prepričanja, vrednote in programi so stari 20, 30, 40, 50, 60 ali več let. In ves ta čas so aktivni in delujejo. Dnevno jih vzdržujemo in negujemo sami in preko sporočil, ki jih dobivamo od naše okolice. To pomeni, da smo dnevno bombardirani z negativnimi sporočili in informacijami.

To je težko, to ni možno, tam je problem, tega se ne da doseči, tam je nekdo propadel, temu ni uspelo, oni je goljufal, ta ne naredil to in to. Poplava negative na vsakem koraku. Novice na televiziji, internetu, pogovori naše okolice so viri od kod prihajajo večinoma ves čas negativne vibracije.

In potem se nekdo odloči, da bo spremenil svoje življenje, se reprogramiral. In prebere motivacijsko knjigo, obišče delavnico, si ogleda pozitivno vsebino na YouTube. In potem se nič ne zgodi. Ali pa se malo bolje počuti, realnost pa ostaja enaka.

Zakaj je tako? Matematika je preprosta. Nekaj desetletij negativnih informacij in programov in potem ena ura pozitive, ne daje ravno pozitiven zaključek. Razumemo? Je logično?

Če želimo spremeniti svoje življenje, če se želimo reprogramirati, moramo to narediti sistematično. Nova, pozitivna informacija mora prepisati staro negativno in jo nadomestiti.

Kaj moramo delati? Najprej je tu branje! Ni vseeno kaj beremo in dejansko ima le malo knjig sporočilo in energijo, da nas lahko transformira. Magija velikopoteznega mišljenja, Z idejo do Bogastva, The Science of Getting Rich, so tri, katere priporočam vsak dan na jedilniku. Koliko branja? Vsak dan zjutraj in zvečer 10-30 minut. Več je bolje!

Naslednje so pozitivne, motivacijske vsebine na YouTube. Kakšne? Takšne, ki te dajo v akcijo! Ne takšne, ki ti samo pomagajo do boljšega počutja. Končni cilj je, da boljše počutje sam generiraš! Pasivno poslušanje na kavču in sanjanje o loterijskem zadetku ne pomaga. Prav tako poslušanje ne sme in ne more nadomestiti branja. Branje je aktivno, poslušanje je pasivno. Potrebujemo oboje.

Potem pa so tu še afirmacije, deklaracije in branje in pisanje ciljev. Delamo zjutraj in zvečer. Pomagajo k aktivnemu reprogramiranju.

Veliko ljudi poskuša s tehniko kontroliranja svojih misli. Ne deluje in ne prinaša rezultatov! Verjemite mi. Prvič so naše misli še preveč negativne in potrebujemo nova sporočila od zunaj, ker jih v tej fazi še ne znamo sami generirati. In drugič, naša sposobnost, da se ujamemo v negativni misli in negativnih občutkih je v tej fazi še preveč počasna in včasih mine nekaj ur ali celo dni, da opazimo, da smo zopet zdrsnili v stare ustaljene vzorce.

Če se hočemo reprogramirati, je ključ, da smo čim manj s svojimi (starimi ) mislimi. Če hočemo začeti misliti misli uspešnih in srečnih ljudi, moramo cele dneve poslušati misli uspešnih in srečnih ljudi. Osebna rast in transformacija nista nekaj, kar delamo popoldne ali v prostem času, ampak moramo delati ves čas. Najbolj uspešni ljudje na svetu ves čas berejo knjige in dnevno delajo afirmacije. To je njihova mentalna telovadba za vzdrževanje pozitivne kondicije in naravnanosti.

Naslednji korak, ki pa bo prišel naravno, je sprememba naše okolice. V naše življenje bodo prišli novi ljudje, dobili bomo nove prijatelje, nekatere stare prijatelje bomo zapustili ali pa bodo odšli sami. Zveni kruto? Ne vem. Odvisno kdo ste in kaj želite v življenju. Če imate prijatelje, ki vas držijo za roke in zadržujejo, da ne morete iti naprej in se razvijati, potem mogoče to niso res pravi prijatelji, mar ne.

Prvi ključ na poti naše transformacije je, da sploh ugotovimo kje narobe delamo, kaj narobe razmišljamo in tukaj nam lahko pomaga dober coach. Česar ne vidimo, pač ne vidimo in to težko spremenimo. In če nimamo znanja kako, je pot precej težja. In drugi ključ je, da sledimo gornjim navodilom in delamo, treniramo in se reprogramiramo. Vsak dan, dan za dnem.

Če želimo spremeniti svoje življenje, moramo spremeniti svoje življenje. Če želimo drugačno življenje, moramo začeti delati in razmišljati drugače. In življenje je čudovito, ko imamo mi čudovit pogled na življenje. Pot do tja ni vedno lahka, je pa zagotovo vredna.

Ustvarjeni ste bili za dosežke, narejeni za uspeh in opremljeni z zametki veličine! (Jim Rohn)

In vaše je, da skreirate najbolj veličastno bitje, sebe! Začnite danes!

Similar Posts