Vsem drugim lahko skoraj vedno pomagam, sebi pa ne znam. Za vse druge vedno najdem nasvet in odgovor, zakaj ga ne morem najti še zase? Pa poglejmo.

Ko smo v četrtem razredu, lahko rešimo probleme vsem iz prvega, drugega in tretjega razreda

Najprej se vprašajmo, kdo so ti vsi drugi? In kakšne probleme imajo? Ko smo v četrtem razredu, lahko rešimo probleme vsem iz prvega, drugega in tretjega razreda, svojih četrto šolskih pa (še) ne. In prav tako (še) ne problemov tistih iz višjih razredov. To je prva opcija.

Drugo vprašanje je, ali resnično rešimo? Obstaja razlika med tem, da nekaj vemo, kar bi morali narediti (mi ali nekdo drug) in dejansko implementacijo tega. To pomeni ali tudi vemo, kako to narediti. Nasvet lahko damo, preveriti pa moramo ali je bil uporaben in uporabljen.

Precej pogosto imam tudi sam izkušnjo, da me nekdo vpraša za nasvet in potem čez kak teden izvem, da nasveta sploh ni upošteval. Ponavadi celo popolnoma pozabi nanj. Drugim znamo pomagati, pa jim to res pomaga?

 

Vsi imamo intuitivne sposobnosti, nekateri bolj, drugi manj razvite

Potem pa je še možnost, ki sem jo tudi sam izkusil. Vsi imamo intuitivne sposobnosti, nekateri bolj, drugi manj razvite in verjetno ste že sami imeli izkušnjo, da vas je nekdo nekaj vprašal, in ste kar “dobili” odgovor na njegovo vprašanje, čeprav sami nimate teh izkušenj in problema v bistvu ne poznate. Takšno sposobnost imam tudi jaz. Na začetku mojega coachinga, sem verjel in vedno dobil odgovor za druge ljudi in ta odgovor jim je pomagal, nisem pa verjel in nisem pa intuitivno dobil nasvetov za mene. Po drugi strani pa sem verjel in sem imel preverjeno izkušnjo, da odgovor in nasvet zame lahko intuitivno dobi moja mentorica.

Danes, po nekaj letih dela in treninga pa lahko intuitivno dobim odgovore in nasvete tako zase, kot za moje študente. Verjamem, da imate to sposobnost tudi vi, treba pa jo je natrenirati. Na začetku namreč dostikrat dobiš napačen odgovor in ga je treba preveriti z nekom, ki že ima to sposobnost.

Naš intuitivni kanal se mora izostriti in natrenirati

Kako v praksi to deluje? Na začetku treninga me moji študentje sprašujejo, kaj naj naredijo. Dam jim odgovor. Potem mi povejo kakšna navodila so dobili in jih preverijo, če so prava. Naš intuitivni kanal se mora namreč izostriti in natrenirati, drugače lahko napačno slišimo in razumemo. In na koncu se dogaja to, da jaz dobim idejo, intuitivno navodilo, kaj naj povem moji študentki na naslednjem treningu, pa mi ona že začne govoriti o ideji, ki jo je dobila in jo želi uresničiti. In je ista ideja, ker prihaja iz istega vira.

Upam, da ste se našli v vsaj eni izmed možnosti in da vam je bil zapis uporaben.

Želim vam čudovit dan in ostanite čudoviti.

Similar Posts