Rada bi pripravila mojega partnerja, da mi bolj pomaga pri delu, da več pospravlja za sabo in sodeluje, je potožila Sonja.

Velikokrat ga prosim, se poskušam pogovoriti, pa se nikakor ne drži tega in ne upošteva mojih želja, je še dodala. Nikakor se ne moreva uskladiti. Ne čutim njegove podpore.

Veliko parov se sooča s tem, sem dodal. Kako pa to vpliva na vajin odnos? Vedno, ko se ne znamo pogovoriti, je na preizkušnji zaupanje, iskrenost, vera v partnerja, partnerja se oddaljita, vse to ponavadi tudi vpliva na našo sposobnost predaje v odnosu.

To pomeni, da pomoč v partnerstvu in podpora nista samo pomoč in podpora, ampak vplivata tudi na ostala področja odnosa in tudi na našo intimnost.

S tem pa nimava problema, je dejala Sonja. Jaz se vedno, ko se odmakneva drug od drugega, sama pogovorim s sabo in zracionaliziram. In potem ni problema. V odnosu znava stvari zracionalizirati in greva naprej.

 

Ponavadi, ko nečesa ne znamo ali nismo pripravljeni, začnemo racionalizirati.

Res? Res. In na žalost veliko ljudi natanko to dela. Ponavadi, ko nečesa ne znamo ali nismo pripravljeni, začnemo racionalizirati. Saj je še v redu, kaj sploh hočem, kdo pa sploh to ima, saj ni tako pomembno.

Ni pomembno, ali pa je. Odvisno koliko časa že igrate to igro, kako globoko ste se že sprijaznili, da pač to tako je in je še dobro, da sploh tako je.

Ta zapis je nežen opomnik vsem, ki to živite in ste nekako pozabili, da ste se ujeli v past, kletko, ki na dolgi rok ne bo prinesla sreče.

Še je čas, da spremenite vaš odnos. In mogoče se boste morali zaradi tega naučiti novi veščin partnerstva, pa vendar. Zapomnite si nekaj.

Za srečo nikoli ni prepozno. In mogoče je danes dan za tako odločitev!

Similar Posts