Miran, malo sem obupala nad mojim partnerstvom, vse sem že poskusila, pa ni delovalo, je dejala Tina.

Razumem, sem ji odvrnil. Lahko malo pogledava, kaj je bilo to vse, kar ste poskusila, sem jo vprašal.

Partnerstvo sem poskusila zgraditi s kar nekaj partnerji, pa se je vedno izkazalo, da niso bili pravi. Poskusila sem biti potrpežljiva, ustrežljiva, poslušati, razumeti. Poskušala sem se o vsem pogovoriti, najti skupen jezik, pa večinoma ni delovalo.

Naredila sem vse, kar je bilo v moji moči, sedaj pa sem malo obupala.

Razumem, pa ste bila kdaj na kaki delavnici o partnerstvu, ste kdaj delala s kakim coachem, sem jo vprašal?

To pa ne, je odvrnila Tina.

 

Naše življenje se lahko spremeni, če nekaj novega pride v naše življenje

Razumem, da ste veliko poskušala. Poglejte, naše življenje se lahko spremeni, če nekaj novega pride v naše življenje, novo znanje, novo razumevanje, nov pogled na situacijo.

Če ves čas poskušate na istem nivoju, nimate pa recepta, ne poznate korakov, se samo vrtite v krogu. Veliko ljudi se tega ne zaveda.

Si predstavljate, da hočete narediti neko posebno pecivo in nimate recepta. In ker vam ne uspe, poskusite vedno z drugačno moko.

Lahko ste pridna, marljiva, delovna, iskrena in poštena, lahko poskušate in si želite, vendar, če nimate recepta za pecivo, vam bo zelo težko uspelo.

 

Če želite rezultat, je najbolje vprašati nekoga, ki mu je že uspelo

Če želite pecivo je najbolje vprašati nekoga, ki ga je že spekel, ki mu je že uspelo. Ne nekoga, ki vam želi pomagati, ki vas ima rad, ampak nekoga, ki je dejansko to že dosegel, ki ima rezultat.

Če bi želela investirati 20.000 eur, ne bi za nasvet vprašali prijateljice, kljub temu, da vas ima rada in vam želi vse najboljše, ne razume pa investiranj, se strinjate?

In ravno to napako delamo, ko iščemo nasvet za življenje in partnerstvo. Dobronamerni nasveti prijateljev nam velikokrat povzročijo še več problemov.

Lahko vprašate coacha, vendar ni nujno, nujno pa je, da vprašate nekoga, ki je že bil v enaki situaciji in mu je uspelo. To je edino, kar šteje!

Ko mislite, da ste poskusila že vse, poskusite še enkrat, poskusite pri nekom, ki že ima tak rezultat.

In mogoče je rešitev bližje, kot si predstavljate.

Similar Posts