Trenutno sem samska in me partnerstvo ne zanima, ravno sem prenehala s partnerstvom in potrebujem nekaj časa zase, …

To so razlogi, ki jih pogosto slišim, zakaj v tem trenutku ni pravi čas za delo na partnerskem področju. Pa je to res?

Razen, če v prihodnosti ne želite, mislite, da ne potrebujete partnerstva, nimate namena biti v partnerstvu, je to precej velika zmota.

Tudi sam sem bil samski. Večkrat. In to z razlogom. Vsaj jaz sem se tega zavedal.

 

Samski si, ker za to obstajajo razlogi

Samski si ponavadi, ko se razideš s partnerjem, za kar obstajajo razlogi ali pa, ko nimaš partnerja, za kar pa zopet obstajajo drugačni razlogi.

Ko si samski, včasih rečemo, da si na prostem tržišču. In če si na tržišču in si še vedno samski, pomeni, da te nihče še ni “kupil”.

Takrat je čas za vprašanje, le zakaj ni povpraševanja. Le zakaj ni nobene vrste.

Seveda dostikrat slišim, ravno sem šla ven iz odnosa in me ne zanima.

Razumem, pa vendar. Jaz nikoli nisem šel ven iz odnosa zaradi viška sreče in ljubezni. Vedno zato, ker je šlo nekaj narobe.

In narobe je bilo, ker nečesa nisem znal, razumel, nisem delal, ali pa vse to delal napačno.

Zaključek je. V vsakem primeru popolnoma zrel za delo na partnerstvu.

 

Ni dovolj, da delaš na osebni rasti, delati moraš tudi na partnerstvu!

Pred kratkim sem začel delati s parom, ki je ravno prišel skupaj. On dela z mano, ona pa dela na sebi, ukvarja se z osebno rastjo.

Ukvarja se z osebno rastjo, ne ukvarja pa se z delom na partnerstvu. Razume osebno rast, ne razume pa partnerstva.

Če bo tako šlo naprej, ne vem, če mu bo uspelo obdržati njuno partnerstvo skupaj. Ona ve vse, na razume pa, kako to spraviti v partnerstvo. Ne razume odnosa, ne razume komunikacije. In nikakor ne vidi, da tega ne vidi. Kar se pač ukvarja z osebno rastjo in vse ve.

Na žalost je to precej pogosto. Tudi v že obstoječih odnosih, ko se eden od para začne ukvarjati z delom na sebi, hkrati pa ne dela tudi na razumevanju in spreminjanju partnerstva.

 

Kdaj je torej pravi čas za delo na partnerstvu?

Če ste samski, je sedaj absolutno pravi čas in če ste v partnerstvu, je sedaj absolutno pravi čas. Če nimate izkušnje, velikokrat večinoma ne veste, kako zgleda čudovito in uspešno partnerstvo. In ne veste kaj zamujate. PS. Lahko pa se priključite mojemu “Programu Čudovitega in Uspešnega Partnerstva”.

Čudovito in uspešno partnerstvo je lahko vir vaše sreče, motivacije, spodbuda za nova doživetja v življenju, v takem partnerstvu se počutite varni, podprti, razumljeni, neustavljivi. In to si zaslužite!

Similar Posts