Danes sva se odločila. Ne bova jedla več čokolade. To sva se odločila zaradi zdravja, boljšega počutja in energije. V bistvu niti ni tako pomembno, zakaj sva se odločila za čokolado, bolj je pomembno, zakaj sva sprejela skupno odločitev.

 

Zakaj je pomembno, da sprejmete skupno odločitev?

Se je tudi vam že zgodilo, da ste želeli storiti nekaj za svoje zdravje in prenehati jesti čokolado, partner pa je ves čas skrival nekje po predalih svojo zalogo čokolade, kateri se ni mogel odreči? Dokler je čokolada v hiši, je ves čas nevarnost, da človek podleže skušnjavi.

Ali pa se partner odloči, da želi izgubiti težo, se začeti zdravo prehranjevati, drugi partner pa ga ni pripravljen podpreti in še naprej želi uživati v obilnih obrokih. To je eden izmed razlogov, zakaj predvsem veliko žensk ne more shujšati. Partner in otroci pač nočejo jesti samo zelenjave. Hm, lahko pa bi vsaj začeli jesti bolj zdravo.

Ali pa nešteto zgodb o opustitvi kajenja. Eden od partnerjev želi prenehati, drugi pa ga opazuje. Najprej ti nehaj in potem se ti mogoče priključim. In potem se odvajaj kajenja medtem, ko partner še vedno veselo kadi.

 

Partnerstvo je ekipa in ekipa mora podpirati drug drugega

Zakaj je pomembno, da par take odločitve sprejema skupaj? Partnerstvo je dejansko ekipa in ekipa mora podpirati drug drugega, si stati ob strani. Seveda je ključno, da imata podobne vrednote, vizijo življenja. Nekoč sem poznal par, kjer je bila goreča glasnica veganstva, on pa kadil in oboževal jedi iz Balkana. No, nista več skupaj.

Pari, ki sprejemajo odločitve skupaj, ostajajo skupaj

Ko sprejemate takšne odločitve, se vedno pogovorita. Kaj je tisto, zakaj želita to storiti? In če partner ne čuti iste potrebe, da se vam pridruži, je vsaj pomembno, da ve zakaj vas želi podpreti, vam stati ob strani! Pari, ki sprejemajo odločitve skupaj, ostajajo skupaj.

Similar Posts