“Vem, da imam lahko srečnejše partnerstvo!” je dejala Tatjana, ko sva začela pogovor. “Ni mi slabo, imam partnerja s katerim se razumem, prijateljice mi ga zavidajo, ker vse naredi zame,” je še dodala.

“Pa vendar hočem več in verjamem, da imam lahko več. Poglejte, pogrešam, da sva več sama, da bi preživel več časa z mano, se pogovarjal, pogrešam, da bi me objel. Želim si njegovih nežnosti, želim, da bi si vzel čas zame in bi se objemala, želim si, da bi imel v postelji več domišljije,” je prihajalo iz nje.

“In koliko časa sta skupaj?” sem jo vprašal.

“Sedaj bo že skoraj dve desetletji, ne morem verjeti kako čas beži,” je povedala.

“Super, čestitke. Kdaj pa vas je začelo to motiti, kdaj ste začela pogrešati nežnosti in njegovo bližino?” sem jo vprašal.

“Na to pa niti pomislila nisem. Mislim, da včasih tega nisem sploh opazila. Zadnjih nekaj let delam na sebi, zdi se mi, da se prebujam. In vedno bolj me moti. Drugače je super človek, ne bi ga zamenjala za nič na svetu. Samo malo več časa bi rada bila skupaj. Ves čas nekaj dela. Včasih brklja okrog hiše ali pa je v njegovi delavnici. Poskusila sem že vse, da ga prepričam, da pusti delo in se posveti samo meni, pa ni bilo rezultata. In sem kar malo obupala.”

“Razumem,” sem ji odvrnil. “Poglejte, verjamem, da vas ima vaš partner zelo rad in bi vse naredil za vas.”

“Ja, saj vem,” je rekla. “Samo jaz bi hotela več. Ali mogoče hočem preveč?” je vprašala.

“Vse je super, nič ni preveč. Problem je pač v tem, da se vaš partner ne znajde najbolje. Ne ve točno kaj bi počel z vami. Nima znanja in nima izkušenj. Nima navodil za uporabo. Enostavno ne ve kako preživeti čas z vami. Ker ga nihče tega ni naučil.

Ko sta se vidva spoznala, sta prišla skupaj zaradi podobne energije. Zakon privlačnosti ali “gliha vkup štriha”, kot rečemo. In oba sta imela nek odnos do sebe, neko razumevanje partnerstva in oba nista znala imeti sebe rada. Če bi vi že takrat imela sebe rada, sploh z njim ne bi prišla skupaj, ker bi vas že takrat to motilo. Nekdo, ki ne ve, kako se imeti rad, ima težko rad svojega partnerja in mu izkazuje ljubezen. Seveda vas ima rad, po svoje, za vas pa to ni dovolj. Generacije moških, ki so jih vzgajale v glavnem mame, nimajo izkušnje in niso imeli nikoli pravega vzgleda, kaj pomeni biti resnični moški.

In tako sta vidva živela skupaj in bila kar zadovoljna. Dokler se niste začela vi razvijati in prebujati. Začela ste delati na sebi in danes se imate bistveno bolj rada, kot ste se imela prej, razumete?”

“To je čisto res in moj moški se ravno tako obnaša, kot ste povedal,” je dejala. “Kaj lahko naredimo?”

“Nekdo ga bo moral tega naučiti. Njegova mama ali oče ga nista, ali ga boste vi ali pa mogoče katera druga. Mogoče tole zveni malo šokantno. Pa vendar ni. Vse je v redu, dokler je vse v redu, dokler ne začnemo iskati, dokler ne začnemo želeti več. In potem se nam lahko zgodi takšna izkušnja, da srečamo nekoga, ki nas razume bolj, kot nas razume in nas zna podpreti bolj kot naš partner.”

“To se je meni skoraj zgodilo,” je priznala. “Srečala sem nekoga in sem nekaj začutila. Kar zdrznila sem se!”

“Včasih nam življenje pošlje “izkušnjo” kako izgleda, če bi bilo drugače, če bi živeli več. In mnogo ljudi to narobe razume in jo “zagrabi”. Verjamem, da lahko še vse spremenite in vse imate, s tem partnerjem, s katerim ste sedaj. Včasih izgleda malo čudno, ženska se začne razvijati, partner pa izgleda ves nezainteresiran. Nič ni tako, kot izgleda. Če sta prišla skupaj pred leti, sta si podobna in če ste vi odprta na osebni razvoj, je tudi partner, samo pravi pristop potrebuje!

Prvi korak je, da vam pomagam, da se vi postavite zase, da se postavite na noge in zaživite življenje. Da postanete srečna in zadovoljna in delate na sebi na pravilen način. In potem se bova lotila še partnerstva. Pogledala bova kako vašega partnerja voditi in motivirati, da tega ne bo preveč opazil. Moški pač ne maramo, da nas nekdo komandira. Moški smo kot medvedki, enostavni za uporabo. Samo prave tipke morate znati pritisniti. Če pa pritisnite napačne, potem pa veste kaj se zgodi, če medveda zjezite.

Veliko žensk dela napake, ko ves čas partnerja obtožuje. “Sem ti rekla, sem ti povedala, me boš začel poslušati, kolikokrat ti bom še povedala.” To ne deluje. Veliko žensk, ki začne delati na sebi, začne svojega moškega gledati zviška in podcenjevati. Velika napaka.

Če ste vi odprta za energije in osebno rast, je skoraj gotovo tudi vaš partner. Samo pravi pristop potrebuje. In potem lahko oba skupaj živita in doživita partnerstvo, ki si ga oba globoko v sebi želita. Partnerstvo je kot kraljestvo. V njem vladata Kralj in Kraljica. Moški mora žensko častiti kot kraljico in ženska mora podpirati in občudovati Kralja. Oba pa imata dovolj dela s svojim razvojem in kraljevskimi obveznostmi. Kralj in Kraljica sta srečna, zadovoljna, zabavna, samostojna in uspešna posameznika, ki skupaj gradita kraljestvo. Trdo delata in se podpirata, živita drug za drugega, svoje otroke, kraljestvo in zgodovino!”

Similar Posts