Se vam je že kdaj zgodilo, da se je vaša pravljica v odnosu spremenila v nočno moro, ali kakšnega njenih odtenkov? Zakaj pride do tega, da smo razočarani, nepripravljeni in mnogokrat celo šokirani?

V partnerstvo se večinoma podajamo z najboljšimi pričakovanji. Želimo dati vse od sebe in enako pričakujemo od našega partnerja. Kako bi sploh lahko bilo drugače; skupaj v dobrem ali slabem, vedno zvesta in vedno drug drugemu ob strani?

V partnerstvo vstopamo na krilih brezpogojne ljubezni, vse bomo rešili, vse se bova dogovorila. Vse, kar sem jaz pripravljen/a storiti za mojega partnerja, verjamem, da bo tudi on pripravljen narediti zame. Kaj pa, če se motim?

In večinoma se motimo. Pričakovanja in predpostavke. Neromantični del našega partnerstva. Pa vendar. Če želimo, da bo odnos izpolnil pričakovanja, se moramo o pričakovanjih pogovarjati. In dogovoriti še preden dokončno podpišemo pogodbo. Vem, da te tematike na začetku niso vedno popularne, pa vendar. Obstaja pot in način, ki je eleganten in bi ga moral vsak poznati. Drugače smo prej ali slej razočarani.

Pričakoval sem, da bova te stvari delala na tak način. Pričakovala sem, da bo sam od sebe delal to in to. Pričakovala sem, da bova, … Mislil sem, da če sem jaz zanjo pripravljen to storiti, bo tudi ona zame. Meni je bilo samoumevno, da to delam zanj, zakaj še on ne dela tega zame? Zveni poznano?

Pričakovanja in predpostavke. Če se o njih ne pogovorimo in najdemo skupno osnovo, se (pre)pogosto zgodi, da smo razočarani. Skoraj vsak od nas, vsaj enkrat v življenju. Nekateri že na začetku odnosa, drugi na sredini, nekateri bolj na koncu; koncu odnosa, ko ne gre več naprej.

Če se o njih ne pogovorimo, če razočaranje držimo v sebi, tlačimo občutke, smo nesrečni, bo slej ali prej to prišlo na dan in takrat je pogostokrat prepozno. Preveč se je nabralo, odnos je naelektren, mi sami smo utrujeni. Pa vendar, obstaja pot.

Ne glede na to, v kateri fazi se nahajate v odnosu, se morate pogovoriti. Dlje časa, kot ste že v odnosu, dlje, ko o tem še niste govorili, težje bo. Ključ do uspešne komunikacije sta način, ki mora biti eleganten in spoštljiv ter energija. Bom razložil.

Ko smo nekaj časa že v odnosu, se stvari naberejo, razočaranja, zamere akumulirajo. Če v takšnem stanju rešujemo odnose, zagotovo vodijo v prepir in nezadovoljstvo. Če hočemo imeti pozitivno komunikacijo v odnosu, ko začenjamo takšne pogovore, potrebujemo več energije.

Več energije potrebujemo:
– da lahko začnemo drugače, z mirom in ljubeznijo gledati na odnos in partnerja, drugače se ne bo odzval,
– da lahko premagamo strahove in dvome, da ima vse to smisel, odpore in zamere, ki so posledica razočaranj,
– da se lahko dvignemo nad trenutno situacijo, preteklost in pozitivno pristopimo do partnerja.

Kako vam lahko pomagam?
– Pomagam vam, ko potrebujete več Energije za vaš Uspeh. To je podobno kot bioenergetik, ki vam pomaga do več Energije, da imate lahko boljše Počutje in več Zdravja.
– Jaz pa vam pomagam do več Energije, da lahko spremenite, obudite svoje partnerstvo, imate več Energije v Partnerskem odnosu, naredite nov Začetek, postavite drugačne temelje in zgradite novo vizijo.

Pričakovanja in predpostavke. Če se o njih niste pogovorili na začetku ali so se spremenila, je za vašo srečo in prihodnost ljubezni pomembno, da to storite čim prej. In če želite vam lahko pri tem pomagam. Za več informacij mi pošljite sporočilo.

Ostanite čudoviti!

Similar Posts