Si predstavljate, da si zadete cilj, da se udeležite teka na deset ali če želite enaindvajset kilometrov na prihodnjem Ljubljanskem maratonu?

Za dvig navdušenja, si kupite novo tekaško opremo, začnete delati s profesionalnim trenerjem, dobite profesionalni plan treninga, trener vam pripravi prehrambeni plan, za večjo motivacijo pa si omislite tudi motivacijskega Coacha. Začnete trenirati, pravilno se prehranjujete, pijete dovolj vode, pazite na količino spanja, delate na vaši motivaciji in omejujočih prepričanjih, v prostem času pa se izobražujete na področju športa, zmagovalnega razmišljanja, prehrane in vsega, kar čutite, da vam bo pomagalo pri vaši udeležbi na tekmovanju. Ne glede na to, da gre za sodelovanje in ne zmago, se želite dobro pripraviti in poskrbeti za vse. Pridno delate, vendar ni pravega napredka, ne napredujete kot bi si želeli. Imate vso profesionalno podporo, zato vam ni jasno, zakaj se to dogaja. Odidete na preiskave in magnetna resonanca odkrije drobne poškodbe mišic na področju meč, katerih se niste zavedali. Plan se popolnoma spremeni. Preden nadaljujete s treningom, je najprej na vrsti rehabilitacija, zdravljenje. Vse, kar ste delali doslej, je sicer imelo smisel, vendar ni prinašalo rezultatov, dokler se tkivo ne zaceli, dokler noge niso zdrave in potem lahko naprej trenirate.

Povsem enako je v našem življenju. Ko gremo iz ene situacije v drugo, iz enega odnosa v drugega, si priskrbimo najnovejše informacije in znanje o komunikaciji, partnerstvu, delamo na svoji motivaciji, mogoče si celo priskrbimo Coacha, se udeležimo delavnice ali programa, začnemo delati in potem smo presenečeni, da ni takšnega napredka, kot smo pričakovali. Ali pa imamo dober občutek, da smo spremenili, prebudili obstoječi odnos ali se odločili za novega in se čez nekaj časa zopet pojavijo stare težave. V takšni ali drugačni preobleki. Kako je to mogoče? Delamo na sebi, spremenili smo se, toliko smo naredili v tem času in vendar ni bilo dovolj. Naj vas najprej potolažim. Vse, kar ste se doslej naučili, vse, kar ste doslej naredili na sebi, bo ostalo, bo prineslo rezultate, ni bilo zaman ali zastonj. Vse to je bilo temelj za vaše odnose in vaše življenje.

Kaj pa, če rezultatov v naših odnosih in našem življenju ni, ker smo poškodovani, ker imamo energijske poškodbe. Poškodbe, ki so nastajale skozi leta in nam sedaj preprečujejo, da normalno delujemo, se odzivamo in smo zaradi njih velikokrat v bolečinah, bistveno bolj občutljivi in se tako tudi odzivamo. Poškodbe, katerih se ne zavedamo, smo jih potlačili ali mislimo, da so se same pozdravile, ker je že dolgo tega. Pa se niso. Preden nadaljujemo z našo transformacijo ali našo osebno rastjo, potrebujemo rehabilitacijo, energijsko zdravljenje. Čas ne celi energijskih ran, energija jih. Šele, ko pozdravimo svoje energijske rane, ko odstranimo energijske blokade, lahko zopet normalno delujemo, komuniciramo, se odzivamo, stvari in dogodki se nas ne dotaknejo, nas ne prizadenejo in lahko obnavljamo stare odnose in kreiramo nove.

Če želimo spremembo v življenju, rezultat, zgraditi nove odnose, obuditi stare, potrebujemo holistični pristop. Energija in energijsko zdravljenje sta osnova in potem gremo naprej na spreminjanje naših prepričanj in programov, ki so te poškodbe povzročili. In ko zacelimo in pozdravimo svojo preteklost, lahko zgradimo čudovito prihodnost.

Similar Posts