Je tudi vam težko prositi za pomoč in vse želite narediti sami? So tudi vas v otroštvu učili, da se lahko zaneseš samo na sebe?

Potem ste tudi vi, tako kot jaz imeli revne starše. Mogoče ne finančno, vendar revne v razmišljanju.

Revni ljudje enačijo prošnjo za pomoč ali podporo s svojo vrednostjo. Če tega ne zmorem sam, nisem dobra. Če mi ne uspe, da naredim sama, nisem sposobna.

Bogati ljudje razumejo, da je to daleč od resnice. Prositi za pomoč ali podporo je bližnjica do hitrejšega in večjega rezultata. In predvsem lažjega.

Prositi za pomoč nima nobene veze z našo vrednostjo. Za pomoč prosiš tam, kjer ne znaš, kjer ne veš, kjer ne zmoreš sam.

Vsi veliki uspehi so bili doseženi s pomočjo in sodelovanjem drugih ljudi. Na Triglav greš lahko sam, za Mount Everest pa potrebuješ ekipo. Malo podjetje lahko vodiš sam, za veliko zgodbo potrebuješ veliko ljudi.

Seveda je tukaj tudi problem zaupanja, sposobnosti, da najdeš prave ljudi, vendar je to tematika za kdaj drugič. Ko sam postaneš pravi in vreden zaupanja, najdeš prave ljudi, ki so vredni zaupanja.

Naša vrednost je, da smo čudovita bitja, včasih pa pač nekaterih stvari ne vemo, ne znamo, ne vidimo ali ne zmoremo. In takrat je znak moči in znak zrelosti, da prosimo za pomoč in najdemo podporo.

Torej in odslej naprej.

Ko ti ne gre in ko ne veš kako, najdi svojo moč

in prosi za pomoč.

PS. Veliko ljudi govori o energijski izmenjavi. In prav je tako. Pomoč je znak šibkosti samo, če zanjo nismo pripravljeni nič dati. Potem prosimo iz šibkosti. Ko pa vemo, da bomo nagradili (plačali) osebo, ki nam bo pomagala, gre za univerzalno energijsko izmenjavo, ki jo podpira vesolje. Potrebujem pomoč in sem zanjo pripravljen nekaj dati. In to je moja moč!

Similar Posts