S partnerko sva se želela narediti plan glede nedeljskega izleta in sva se na koncu skregala, mi je povedal Marko.

Ne morem verjeti, da se včasih ne moreva dogovoriti niti osnovnih stvari.

Marko, sem ga potolažil. Mogoče pa osnovne stvari niso samo osnovne stvari.

Kako to misliš, me je presenečeno pogledal.

Vse, kar se v odnosu dogaja, se dogaja na neko podlago, na neke pretekle izkušnje, sem mu pojasnil.

To pomeni, ko eden izmed partnerjev drugemu nekaj reče, to ni samo to, kar mu pove v tistem trenutku, ampak sporočilo, način, kako je povedano, prebudi v drugemu pretekle izkušnje, mogoče celo poškodbe ali rane.

Kako to lahko sami vidimo? Večina nas ime že izkušnjo, da smo se s partnerjem sprli in se je prepir razvnel in na koncu sploh nismo več vedeli zakaj se prepiramo.

Prepir pa je dejansko na dan privlekel naša stara razočaranja, zamere, nerazčiščene situacije, boleče trenutke. In te stvari v partnerstvu ponavljamo in kopičimo, dokler jih resnično ne rešimo in začnemo delovati drugače.

Ključa do “novega začetka” v odnosu, da se nam takšne stvari ne bodo več dogajale sta dva.

Najprej moramo povečati našo energijo, kar nam pomaga, da se v “viharnih” trenutkih lahko distanciramo od prepira in stvari, ki se nam dvignejo in lahko normalno nadaljujemo pogovor.

Drugi korak pa je, da energijsko pozdravimo pretekle poškodbe in rane, da se nas nove situacije več ne dotaknejo.

Ko se v odnosu nabere preveč stvari, velikokrat poiščemo rešitev v odhodu in želimo narediti “nov začetek” z nekom drugim, kjer imamo v odnosu še nepopisan list.

Dobra novica je, da to ni potrebno. Nov začetek lahko naredimo znotraj že obstoječega, poškodovanega partnerstva. Imeti pa moramo prava orodja in veščine, ki nam pri tem pomagajo.

Tudi sam sem v preteklosti šel skozi težko partnerstvo in bil energijsko zelo poškodovan. Na poti iskanja rešitve, sem kreiral E.S.C. metodo osebne rasti, ki mi je pomagala iz težke situacije do srečnega partnerstva.

Sedaj pa je moje poslanstvo, da tistim, ki hočejo več pomagam narediti Nov začetek in kreirati čudovito partnerstvo.

PS. Tisti, ki želite več informacij, mi pošljite sporočilo

Ostanite čudoviti!

Similar Posts