Moj partner ves čas dela, skoraj nikoli ga ni doma. Res je, da prinese domov denar, pa vendar. Rajši bi preživela več časa z njim, kot pa imela ta denar.

Ta denar mi gre kar malo na živce in mislim, da naju razdvaja, mi je povedala Simona.

Vas popolnoma razumem, sem ji rekel. Nekaj morava vedeti. Mož ne dela zaradi denarja. Mož dela zaradi občutka, ki mu ga denar prinaša.

Denar mu prinaša njegovo vrednost, ki je ne zna dobiti na drugačen način. Vrednost, ki bi jo moral čutiti glede sebe, ne glede ali zasluži veliko ali malo manj.

In tega mu ne morete reči. Nima smisla, da mu govorite, da naj dela manj, da denar ni vse, da so še druge stvari, ki so pomembnejše, da je vam pomembnejše, če imate njega, kot njegov denar.

Vse te stvari so samo posledica, če želite imeti več od razmerja, morate pozdraviti vzroke, mu morate omogočiti drugačno izkušnjo njegove vrednosti. Najprej pa morate vi sama spremeniti svoj odnos do denarja, kajti sedaj, ko ste naperjena proti denarju, on to občuti, kot da imate nekaj proti njemu in ga vse še bolj odbija, da še več dela.

To je bil kratek izsek današnjega coachinga, ki sem ga imel z gospo, ki se je s tem soočala. Stvari moramo pogledati malo globlje, pod površje, poiskati prave vzroke, motive, ki nas poganjajo, da delamo stvari, ki jih delamo, drugače odnos lahko samo poslabšamo.

Če se bo gospa še naprej pritoževala nad njegovim delom, nad denarjem, ki ga ona “ne rabi”, rabila bi pa njega, bo ne glede na to, da je to na nek način res, partner s svojim početjem samo nadaljeval, hkrati pa se bo počutil nerazumljenega in napadenega.

PS. Želite spremeniti ali izboljšati svoje partnerstvo, ga obuditi in zaživeti znova. Lahko vam pomagam. Za več informacij mi pošljite sporočilo.

Similar Posts